Laske kansallisesta tilinumerosta kansainvälinen
IBAN-muoto


IBAN-tilinumero

IBAN-tilinumero eli kansainvälinen pankkitilinumero muodostuu ISO-standardin mukaisesta maakoodista ja tilinumero-osasta, jossa voi olla sekä numeroita että kirjaimia. Monissa maissa se on korvannut kansallisen tilinumeron. IBAN-tilinumero alkaa aina kaksikirjaimisella maatunnuksella. Tilinumeron kokonaispituus vaihtelee maittain. IBAN-tilinumerosta selviää myös saajan rahalaitos sekä saajan tilinumero-osa. IBAN-tilinumeroiden käyttöönoton tarkoituksena on ollut mm. lisätä maksuliikenteen automaattista käsittelyä ja nopeuttaa maksujenvälitystä. Maksua syöttäessäsi IBAN-tilinumero kirjoitetaan ilman IBAN-sanaa. IBAN-tilinumeron käyttö on pakollista SEPA-maksuissa.


BIC-koodi

BIC-koodi on ISO-standardin mukainen koodi, jota käytetään rahalaitosten ja yritysten tai yhteisöjen yksilöivänä tunnisteena. BIC-koodia käytetään useimmiten ensisijaisena rahalaitosten tunnisteena rahalaitosten välisessä maksuliikenteessä. Sen pituus on 8 tai 11 merkkiä. BIC-koodia voidaan kutsua myös SWIFT-osoitteeksi. Oma Säästöpankin BIC-koodi on ITELFIHH.


IBAN-laskuri

Alla olevalla laskurilla voit muuttaa vanhan muotoisen suomalaisen tilinumeron IBAN-muotoon. Laskuri kertoo myös tilinumeron pankin ja pankin BIC-koodin.

Muunna

IBAN-tilinumerosi:

(Syötä tilinumero ja klikkaa Muunna.)