Raha ja arki

Joko olen aikuinen?

Nuoren aikuisen elämässä yksi suuri muutos kesätöiden ja koulujen jälkeen on pidempiaikaisen tai vakituisen työsuhteen alku ja säännölliset tulot. Vuokran ja laskujen maksun jälkeen tilille jääkin aina välillä vielä rahaa? Mitäs nyt?

Säästäminen ajatuksena on hyvin yksinkertainen ja tylsä, kun tulot ovat suuremmat kuin menot alkaa kassa kasvaa. Pitkäjänteinen säästäminen kuitenkin vaatii itsekuria, samalla tapaa kuin lenkkeily! Ensimmäinen lenkki vuosiin ei tee kenestäkään maratoonaria, eikä ensimmäinen säästetty euro varakasta. Nuorena aloitettu jatkuva säästäminen ja kuntoilu kuitenkin mahdollistavat sen, että vanhempana voi olla varakas ja fyysisesti hyvässä kunnossa, eikä kumpikaan vaadi muuta kuin säännöllistä toistoa! 

Tulevaisuuden tavoitteet ja suunnitelmat? 

Tämän kysymyksen pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan jokaiselle sitä sopivinta säästämisen mallia. Jos tavoite on suomalaisille perinteinen oma asunto, yksi loistava vaihtoehto on ASP-tili. Asuntosäästöpalkkiotilin voi avata 15–39-vuotias ensiasunnon ostaja. ASP-säästöjä täytyy kertyä kahdeksana vuosineljänneksenä vähintään 150–3 000 euroa. ASP-tilistä maksetaan talletuskorkoa vuosittain 1% ja myös lisäkorkoa vähintään 2% ensimmäiseltä ja seuraavilta viideltä vuodelta, kun säästötavoite on saavutettu!

Jos taas tavoitteena on erilaisten haaveiden toteuttamista jatkuva säästäminen taas mahdollistaa sen, joka tilistä säästöön siirtyvä 100€ kerryttää viidessä vuodessa säästettyä pääomaa jo 6 000€, jonka voi myös kohdistaa esimerkiksi rahastoihin, joita meiltäkin löytyy useita, joka maltillisella 5% vuosituotolla kerryttäisi pääoman kylkeen noin 900€ tuottoa! 

Omalla kohdallani suunnitelmissa on saada seuraava auto velattomasti, kun auton vaihto tulee ajankohtaiseksi noin 4 vuoden päästä. Jatkuvalla säästämisellä pitkäjänteisesti pystyn näin eliminoimaan kuukausittain toistuvan menoerän, joka tässä tapauksessa olisi autolainan lyhennys. Sen mitä kuukausierässä säästän, aion pistää sivuun ja näin kartuttaa pääomaa seuraavaa hanketta varten!

Kuten vanha sananlaskukin kuuluu, kun haluat pitsaa, mene pitseriaan, kun haluat vaurastua tule käymään Oma Säästöpankissa, niin voimme yhdessä katsoa juuri sinulle parhaat ratkaisut!

2876-image2-1OmaSaastopankki-OmaSp-2017-2.jpg

OmaSaastopankki-OmaSp-2018-blogi-iiro-panula-parkano.jpg

 

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti