Raha ja arki

Arjen kaunis harmaus

Tammikuu tarkoittaa monesti paluuta tasaisen tappavaan arkeen, mutta loppujen lopuksi juuri se tasainen arki taitaa olla parasta ihmisen elämässä. Juhlahetket ja pienet irtiotot piristävät sitä harmaaksi kokemaamme arkea mukavasti ja totta kai nekin kuuluvat elämään, kuitenkaan mikään juhla ei kestä ikuisesti eikä kenenkään elämä ole pelkkää juhlaa.

Juhlahetkistä saa myös voimaa siihen arkeen, jossa pyykkikone laulaa, nälkäiset suut huutavat ruokaa ja tiskikonekin pitäisi ehtiä tyhjentää. Unohtamatta niitä kaikkia lasten hammaslääkäreitä ja harrastuksia, kuskaamista milloin mihinkin.

Jospa sitä osaisikin nauttia siitä arjestakin! Olisi läsnä hetkessä, tässä ja nyt. Se tylsä arki on kuitenkin se, jota moni eniten kaipaa, kun menettää jostakin syystä siihen mahdollisuuden. Ilman niitä puuduttavia rutiineja ja sitä harmaata arkea elämä olisi loppujen lopuksi aika tyhjää. 

Arjen pyörittämistä auttaa kuitenkin, jos on saanut edes pikkuisen kerättyä ns. puskuria. Sillä hetkellä, kun se pesukone tai vaikka auto sanoo sopimuksensa irti niin ilman säästöjä voi harmaa arki tuntua hetkittäin melkein mustalta. Säästöt myös mahdollistavat ne juhlahetket.

Monesti sitä miettii, että aloitan säästämisen sitten kun… Eikä se oikea hetki tunnu kuitenkaan tulevan koskaan. Mitäs jos lopettaisikin jossittelun ja päättäisi, että se on nyt! Vaikkapa pienen pienellä summalla, mitä häviän? En mitään! 

Tehdään säästämisestä osa sitä arkea. Siinä sivussa myös lapset oppivat säästämisen idean. Säästöt ovat arjen taustatuki, johon on hyvä nojata silloin, kun jostakin syystä meinaa horjahtaa.

Juuri nyt, on se hyvä hetki käyttää tunti tai pari ajastasi raha-asioiden miettimiseen yhdessä ammattilaisen kanssa. Varaa aika konttoristamme niin löydetään yhdessä sinulle sopiva tapa säästää. Mahdollisuuksia on monia, räätälöidään sinun arkeesi ja unelmiisi paras ratkaisu. 

Arjen harmaa saa vallan uusia sävyjä, kun raha-asiat ovat kunnossa. Harmaahan on kaunis ja rauhoittava väri, jolla todellakin on useita eri sävyjä, kun vain malttaisi aina katsoa oikein silmin.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti