rahoitusala

Asuntolainoituksen prosessit – kiinnostava aihe opinnäytetyöhön

Aloitin viiden kuukauden mittaisen työharjoittelujakson pankissa jo viime vuoden puolella. Finanssialan opinnot eivät ole olleet keskeisessä osassa lukujärjestystä. Kiinnostus rahoitusalaan heräsi vaihto-opiskelujaksoni aikana Saksassa ja päätin lähteä haastamaan itseäni alalla, jossa minulla ei ollut aseena muuta kuin asenne sekä jano oppia uutta. Työharjoitteluni nyt päättyessä voin todeta, että harjoittelupaikan valinta ei olisi voinut osua paremmin nappiin.

Aloitin harjoittelujaksoni kassapalvelussa tavoitteena oppia kassapalveluiden prosessit, pankin käyttämien järjestelmien sekä käytäntöjen hallinta sekä maksuliikenteen palvelut. Asetin itselleni tavoitteeksi, ettei yksikään työpäivä saa päättyä ilman uusien asioiden oppimista ja pankki on pitänyt huolta, että tämä tavoite ei jää täyttämättä.

Oma Säästöpankissa työskentely ei ole pelkästään antanut minulle arvokasta työkokemusta, sillä sain kehitettyä myös opinnäytetyöhöni aiheen. Kiinnostus asuntoluoton tarjoamiseen kehittyi nopeasti tutkimisen arvoiseksi työksi. Opinnäytetyön tekeminen pankille tulee tukemaan myös haluani kehittää tietotaitoa asuntolainan prosessien osalta.

Odotan innolla uusia haasteita, joita kehittymisen myötä on tulossa eteeni. Harjoittelu on antanut minulle ainutlaatuisia kokemuksia sekä motivaatiota oppia uutta ja rakentaa työuraani juuri tässä paikassa, tyytyväisten asiakkaiden pankissa.

Kirjoittaja on Risto Hiltunen, 22-vuotias kansainvälisen kaupan tradenomiopiskelija Lahden ammattikorkeakoulusta, joka on suorittanut opintoihin kuuluvan harjoittelujakson OmaSp:n Hämeenlinnan konttorissa. Vapaa-ajallaan Risto käy kuntosalilla, soittaa kitaraa ja omien sanojensa mukaan nauttii arjen pienistäkin ilonaiheista.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti