Työnhaku

Golfkentältä pankkiin töihin

Täällä kirjoittelee Ronja Routti Lappeenrannasta. Olen 23 -vuotias loppuvaiheen opiskelija Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Opiskelen maisterivaiheessa pääaineena tietojohtamista ja opinnot ovat gradua ja yhtä kurssia vaille paketissa. Vapaa-aikani kuluu erilaisten urheiluharrastusten parissa ja voin todeta treenien olevan loistavaa vastapainoa työ- ja kouluelämälle. 

Päädyin Oma Säästöpankkiin erittäin aktiivisen kesätyönhaun seurauksena. Olin viettänyt aiemmat kesät asiakaspalvelutehtävissä Lappeenrannan golfkentillä ja kaipasin uusia kokemuksia muilta toimialoilta. Oma Säästöpankista olin kuullut vain hyvää ja otin yhteyttä avoimen hakemuksen muodossa sähköpostitse alkuvuodesta 2017 ja pääsinkin haastatteluun keväällä! Sain kesätyöpaikan Lappeenrannassa sijaitsevasta liiketoiminnan tuen ja hallinnon yksiköstä. Liiketoiminnan tuki ja hallinto –yksikkö tuottaa pankin tuote- ja palveluprosesseihin, taloushallintoon, henkilöstöhallintoon, markkinointiin ja viestintään sekä pankkiturvallisuuteen liittyvät palvelut kaikille konttoreille.

omasp-ronja-routtiOmaSaastopankki-OmaSp-2018.jpg

omasp-ronja-routtiOmaSaastopankki-OmaSp-2018.jpg

 

Odotin kesältä paljon uusia oppimiskokemuksia ja näin syksyn saapuessa voin todeta ennakko-odotukseni kesästä täyttyneen. Pääsin mukaan Lappeenrannassa sijaitsevaan back office-tiimiin, jossa sijaistin lomien ajan vakkarityöntekijöitä. ”Bäkkärissä” käsitellään muun muassa pankkiin tulevat viranomaistiedustelut, asiakastietojen päivitykset ja ulkomaanmaksujen selvitykset.  Lisäksi olin apuna monenlaisissa projekteissa, joita liiketoiminnan tuen-tiimissä oli käynnissä kesän aikana. Pääsin katsomaan pankin toimintaa siis monenlaisista eri näkökulmista, mikä oli avartavaa! 

Kesän alussa minut otettiin hyvin vastaan pankissa henkilökunnan puolesta. Koin olevani tervetullut apu organisaation ja sain paljon vastuuta, mikä oli palkitsevaa! Tottakai kesä sisälsi myös haastavia hetkiä, kun en ollut aiemmin työskennellyt pankissa. Alussa oli totuttelemista uusiin termeihin, työtapoihin ja käytäntöihin. Olihan organisaatio paljon isompi kuin aiemmissa kesätöissä. Lisäksi pankkitoimintaan liittyvä sääntely tuo oman lisänsä arkisiin tekemisiin. Kuitenkin apu oli aina lähellä, kun sitä tarvitsi. Sain kesän aikana työskennellä monien ihmisten kanssa ja voin todeta oppineeni jokaiselta jotakin. Voin olla tosi kiitollinen saamistani kokemuksista ja uusista työkavereista, jotka ottivat minut mukaan täysin tasavertaisena organisaation jäsenenä!

Kesätöiden jälkeen sain mahdollisuuden jatkaa töitä opintojeni ohella liiketoiminnan tuen tiimissä asiantuntijaharjoittelijana.Talven aikana olen ollut apuna erilaisissa käynnissä olevissa projekteissa ja työn yhdistäminen opiskeluun on ollut erittäin joustavaa työnantajan puolesta. Näin loppuvaiheen opiskelijana olen nykyisestä tilanteestani kiitollinen, sillä olen saanut jatkaa työskentelyä tutussa tiimissä samalla opintojani loppuun saattaen.

Kiinnostuitko Oma Säästöpankista työnantajana? Lue meistä lisää ja lähetä avoin hakemus

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti