Säästäminen

HALF DOME - kaikki on mahdollista?

Half Dome on Yosemiten kansallispuistossa Kaliforniassa sijaitseva puolikkaan kupolin muotoinen graniittikallio. 1600 metriä nousua ja matkaa kertyy edestakaisin noin 23 km.

Matkustaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Matkustaminen vaatii kuitenkin jonkun verran rahaa. Aloitettuani ensin säästämään pienistä asioista sieltä ja täältä huomasin pian, että tästä saattaa tulla jotain suurta.

Matkalaukkujen katoamisesta huolimatta päätimme jatkaa matkaa kansallispuiston vetonaulaan osallistumalla Half Dome lotteryyn, eli arpajaisiin jonka avulla saa patikointiluvan Half Domelle. Onni oli meille myötäinen ja saimme kiipeämisluvan.

Matkalla Half Dome Villageen metsäpalon hajut tulivat autoon ja aamun usva häiritsi näkökenttää. Vesiputoukset, ylväät korkeat vuoret ja aamun aurinko tekivät välittömästi vaikutuksen.

Energiatason ylläpito edesauttoi sitä, ettei äkillistä hyytymistä tapahtunut. Vertasin mielessäni matkaa minulle arkiseen ja koko matkan kannalta tärkeimpään eli säästämiseen. Säästämisen tie on pitkä matka, jossa välissä päämäärät kuitenkin merkitsevät eniten. Säästämään voi aloittaa koska vain ja sitä kannattaa tehdä koko elämän, niin ei jää paitsi unelmistaan.

Luovuttaminen ei ollut minua varten, pidän aina lupaukseni ja olinhan luvannut itselleni kiivetä huipulle. Tuntemattomat vastaantulijat jaksoivat tsempata ja muistuttivat, että se tulee olemaan sen arvoista. Kädet tutisivat ja alas ei olisi saanut katsoa. Helpommin sanottu kuin tehty.

Vihdoin huipulla! Huipulta maisemat ja koko tunnelma oli jotain mitä en pysty kuvailemaan. 1600 m ja 11 km jälkeen olin antanut kaikkeni, mutta edessä oli vielä sama matka takasin. Sama matka pelkkää alamäkeä, ilman kiertoreittiä tai mitään helpotusta. Autolle oli päästävä ennen pimeää. En tainnutkaan antaakaan vielä kaikkeani.

Säästämisessä sama ajatus - vaikka olenkin joskus saavuttanut tavoitteeni jonkin asian suhteen, aina tulee uusia.

Ylittäkää itsenne ja unelmoikaa.

Kirjoittaja on Seela Rantapelkonen, palveluneuvoja Riihimäen konttorista. Vapaa-ajallaan Seela harrastaa aktiivisesti erilaisia liikuntamuotoja mm. kuntonyrkkeily ja crosstraining. Seelan intohimona on lisäksi matkustelu.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti