Työelämä

Hyvä työnantaja tukee henkilökohtaisessa muutoksessa

Jalan alla painoi, aura-autoa ei ollut mennyt ainakaan vuorokauteen kovasta lumisateesta huolimatta, mieli tuntui tyhjältä. Oli helmikuinen päivä vuosi sitten hiihtoloman vietossa Tahkolla, olin juuri aloittanut valmistautumisen kesän tulevaa maratonia varten, kuten monena vuonna aiemminkin. Kesken juoksulenkin otin poikkeuksellisesti muutaman kävelyaskeleen ja tajusin – minä suoritan elämää! 35 –vuotias perheen äiti, Oma Säästöpankin konttorinjohtaja Kouvolasta, intohimoinen juoksija ja kuntoliikkuja. 

Vuosi sitten ymmärsin olevani suorittaja, tokikaan se ei tarkoittanut sitä, että olisin heti muuttanut jotakin – ei tietenkään. Avaan hieman itseäni lisää. Olin päässyt nuorena 20 -vuotiaana pankkiin kesätöihin ja kaupallisten opintojen myötä vakituinen työsuhde pankissa alkoi jo opintojen aikana. Tuolloin päämääräni oli selvä, haluan kehittyä pankkialan ammattilaisena ja päästä esimiestehtäviin. Tuota päämäärää kohti läksin etenemään, suoritin lisäopintoja tavoitteeni saavuttamiseksi ja pääsin suunnitelmani mukaisesti konttorinjohtajaksi Kouvolaan. 

Tulosvastuullinen konttorinjohtajan työ Oma Säästöpankissa on äärimmäisen antoisaa. Itseään pääsee haastamaan ja aina löytyy osa-alueita, joihin voi vielä vähän panostaa ja tehdä vielä asteen paremmin. Kouvolassa työyhteisön henki on loistava ja kaikki ovat pankkialan ammattilaisia. Aivan huipputiimi siis! Parasta antia konttorinjohtajan työssä on se, kun saa toimia asiakkaiden kumppanina. Kumppanuus on vastavuoroista ja tasa-arvoista toimintaa sekä pankin, että asiakkaan hyväksi. Voi miten upealta tuntuu, kun pankin yritysasiakas kasvattaa liiketoimintaansa onnistuneiden investointien kautta, nuoripari löytää unelmiensa ensiasunnon ja katsoo pankilla velkakirjan allekirjoitushetkellä toisiaan rakastuneesti, vuoden päästä sama nuoripari on avaamassa esikoiselleen pankkitiliä, sijoittaja-asiakas myhäilee tapaamisessa tyytyväisesti, kun sijoitusneuvonnan tuloksena valitut rahastot ovat tuottaneet monen prosentin tuoton. Oikeasti ja aidosti me Oma Säästöpankkilaiset tulemme töihin noita hetkiä varten! Ilman teitä asiakkaita emme ylittäisi itseämme joka päivä, miettisi vielä parempaa ratkaisuehdotusta tilanteeseesi, joustaisi omissa työajoissa, jotta juuri sinä saat palvelua silloin kuin sinulle sopii. Olemme sinua varten ja se tulee sydämestä!

Kuusi vuotta vierähti konttorinjohtajana Kouvolassa, kun syksyllä sain puhelinsoiton. Soittaja oli talous-ja hallintojohtajamme Sarianna, joka kysyi miltä tuntuisi, jos tulisin työskentelemään hänen tiimiinsä Liiketoiminnan tukeen lainaamisen tuotepäälliköksi. Minä – joka olin edennyt päämäärätietoisesti kohti esimiestyötä, rakastanut asiakaskohtaamisia, nauttinut asiakastilaisuuksista ja jolla oli loistava porukka tekemässä töitä yhteisen päämäärän eteen konttorilla. Tämän keskustelun jälkeen mietin elämääni talvisesta juoksulenkistä tuohon puhelinsoittoon. Siinä hetkessä näin itseni juoksemassa vuosi toisensa perään lenkkejä maratonia varten, samalla kaavalla vuodesta toiseen. Ehkäpä jopa hieman uskalsin myöntää itselleni tekeväni myös työmaalla asiat vuodesta toiseen samalla tyylillä. Kotioloissa tämä perheen äiti oli saattanut olla ajoittain kireä, kun kotikin täytyi pitää mallillaan, kesämökistä puhumattakaan. 

Päätös oli tuon pohdinnan ja itsetutkiskelun jälkeen jopa helppo, aloitin lainaamisen tuotepäällikkönä 1.12.2017, en ole myöskään käynyt tavoitteellisesti juoksemassa, liikkumassa kylläkin. Oma Säästöpankissa lainaamisen tuotepäällikkö vastaa lainaamisen prosessista, ohjeistuksesta ja tuotteista. Isossa roolissa on yhteistyö kumppaneidemme kanssa, joiden kanssa yhdessä tarjoamme parhaat ratkaisut asiakkaillemme. Merkittävä osa työstä on myös konttoreille tuen tarjoamista. Samalla tuotepäällikkö huolehtii viranomaisvaateiden täyttymisestä ja lainaamisen markkinointi- ja viestintämateriaalien asiasisällöstä. Vaikeinta minulle on ollut avun pyytäminen, tuntuu ikävältä olla ”riesana” toisille. Parasta antia roolin muuttumisessa on ollut se, että olen oppinut valtavan määrän uusia asioita ja tutustunut paremmin moneen työkaveriin kenet aiemmin tunsin vain näennäisesti. Olen nauranut, ollut kuin nuori tyttö uusien asioiden äärellä, miten hienolta se on tuntunut ja arvatkaa mitä? Ennen kaikkea tuntuu hyvältä olla Oma Säästöpankkilainen, työntekijän näkökulmasta on paljon mahdollisuuksia siirtyä uusiin haasteisiin, tarttua projekteihin, näyttää taitonsa, jokaisella on siihen mahdollisuus! Muutos on pelottavaa, mutta rohkaisen ihmisiä tekemään omassa elämässä niitä ratkaisuja, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Elämä ei saa viedä sinua - vie sinä elämää ja tee siitä näköisesi. 

Onnellinen Oma Säästöpankkilainen

Anna-Mari Hämäläinen
Lainaamisen tuotepäällikkö, perheenäiti ja kuntoilija

Tutustu Oma Säästöpankin Liiketoiminnan tukeen ja hallintoon.

Tutustu Oma Säästöpankkiin työnantajana.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti