Joulu

Joululahjapulmiin saat neuvoja myös pankista

Joulun lähestyessä moni varaa hetkisen aikaa miettiäkseen, miten joulua tänä vuonna vietetään, mitä varataan joulupöytään ja kenelle joululahjoja annetaan. Lahjapulmiin tarjotaan ratkaisuja kauppojen mainoslehdissä, aikakauslehtien artikkeleissa sekä erilaisissa netin lahjakoneissa niin että pään saa pyörälle vähemmästäkin. Pienet kirjoittavat toivekirjeitä joulupukille Korvatunturille. Lasten joulu syntyy osaltaan myös toivotuista lahjoista, leluista ja peleistä.

Erilaiset vastuulliset lahjat sekä aineettomat lahjat ovat nostaneet suosiotaan ja se on monella tapaa hyvä trendi. Ostopäätöksiä pysähdytään miettimään entistä tarkemmin ja nuoret vanhemmat haluavat viestiä omilla valinnoillaan lapsilleen arvomaailmaa, johon kuuluu vastuullinen ja järkevä kuluttaminen.

Aikuisten kesken on erinomaista antaa toisenlainen lahja, jolloin apu menee vaikkapa kehitysmaihin, kotimaan vähävaraisille tai eläinsuojelutyöhön. Läheisten lapsien ja nuorten kohdalla tulee mietittyä lahja-asioita enemmän siltä kantilta, että nuori voi tulevaisuudessa tehdä päätöksiä itse omien rahavarojen käytöstä. Pieni pesämuna täysi-ikäiseksi tulevalle ja omaa elämäänsä aloittavalle nuorelle on tarpeellinen.

Rahastosäästäminen on vaivaton ja fiksu vaihtoehto. Lahjaksi voit antaa myös osakkeita. Nuori voi innostua osakesäästämisestä ja oppia miten talouselämä toimii. Osakesijoittamisesta tulee nuorelle kiinnostavaa, jos osakkeet valitaan nuoren kiinnostuksen mukaan. Kiinnostaako vaikka pelit tai muoti?

Kun säästämisen aloittaa jo lapsen, lapsenlapsen tai kummilapsen tilille ensimmäisinä elinvuosina, ehtivät sijoitukset tuottamaan pidemmän aikaa ja kerryttämään korolle korkoa. Osakemarkkinat tuottavat pitkällä aikavälillä parhaiten, mutta rahasto-osuudet ovat vakaa vaihtoehto.

Verovapaasti voit lahjoittaa kolmen vuoden aikana 5 000 euroa, mutta kannattaa muistaa, että pienikin summa rahaa on arvokas silloin kun se on säästössä. Kysy lisää lähimmästä konttoristamme säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehdoista. Autamme mielellämme sinua joulun lahjapulmissa itsellesi vaivattomalla tavalla. Hyvää joulumieltä!

 

Kirjoittaja Terhi Wrangell-Katajisto toimii pankissa viestinnän asiantuntijana ja antaa tänä vuonna läheisilleen enimmäkseen aineettomia lahjoja ja nauttii jouluherkuista. 

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti