Yhteistyö

Keihäänheittäjän arkea

Ideaparkin Oma Säästöpankki tukee nuoren keihäänheittäjän Pinja Kiantan uraa urheilijana. Kianta kirjoittaa kuulumisistaan Oma Säästöpankin blogiin.  

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Vaikka uuden vuoden huuma onkin vielä meneillään, niin palaan hetkeksi blogitekstissäni syksyyn 2017. Haluaisin kertoa omista kokemuksistani opiskelun ja harjoittelun yhteensovittamisesta Kuortaneen urheiluopistolla.

Koulun alkaessa elokuussa kaikki oli uutta minulle. Olin muuttanut omilleni 15-vuotiaana 200 km päähän kotoani. Olin kyllä aikaisempana vuonna leireillyt yläkoululeirityksessä viisi viikkoa ja kesällä käynyt hienon 10 päivän yleisurheilurippikoulun täällä. Nyt kuitenkin asuisin, opiskelisin ja harjoittelisin täällä koko tulevan lukuvuoden ja se oli iso muutos.

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi-3

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi-3

 

Urheiluopiston alueella kaikki ovat lähellä toisiaan: asuntolat, Kuortanehalli, telinevoimisteluhalli, Eppula Hotelli, uimahallin palautumiskeskus ja tuleva lukioni. Ainoastaan Kuortaneen yhteiskoululle on kahden kilometrin matka. Kylältä koulumatkan varrelta löytyy lisäksi sopivasti Oma Säästöpankin konttori ja tarvittavat kaupat. Polkupyörä on kätevin kulkuväline ja sen avulla arjen siirtymiset sujuvat helposti. Ennen joulua vaihdettiin pyörään pitävät ja heijastavat nastarenkaat, se mahdollistaa nyt mukavat pyöräilyt kevääseen.

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi.jpg

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi.jpg

 

Asuminen tapahtuu koulumajojen kuuden hengen soluissa. Siellä on kaksi yhden hengen huonetta, joissa asuu 2 ensimmäisen vuoden lukiolaista pesäpalloilijaa ja me neljä keihäänheittäjätyttöä asumme nyt kahden hengen huoneissa. Itsellä on aivan huippu kämppis, jonka kanssa tullaan hyvin toimeen. Meillä kaikilla on yhteisesti pienoiskeittiö, televisio ja ruokapöytä pienessä oleskelutilassa sekä pesutilat ja pyykinpesukone. Asuntojen yhteydessä on lisäksi suksi- ja polkupyörävarastot sekä asunnoissa internet yhteydet.

Ruokailuista täytyy huolehtia itsenäisesti, tosin meille ravintoluentoja pidetään säännöllisesti ja aiheesta keskustellaan tarvittaessa. Ruuat käyn ostamassa läheisestä kaupasta. Aamupalan laitan itse, jonka jälkeen lähdetään treeneihin tai kouluun. Päivällä syödään aina koululounas, joka on ollut ihan hyvää. Koulun jälkeen syödään omaa välipalaa ja mennään mahdollisiin reeneihin tai otetaan päiväunet. Päivällisen syön aina urheiluopistolla seisovasta pöydästä ja iltapalan valmistan päivän päätteeksi taas itse. Välillä taas leivotaan tyttöjen kanssa jotain hyvää.

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi-2

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-pinja-kianta-blogi-2

 

Harjoittelemme useimmiten kaksi kertaa päivässä. Treenit voivat olla aamulla, iltapäivällä tai illalla. Palaan treenien tarkempiin sisältöihin myöhemmissä kirjoituksissa tarkemmin. Nyt tätä tekstiä kirjoittaessani on meneillään joululoma, omatoimisine treeneineen. Eilen kävin avaamassa hiihtokauden Hakkarin perinteisellä tykkilumen ladulla ja tänään olin Tampereella heittelemässä pitkiä heittoja ”Pirkkahallilla”. Samalla pääsin testaamaan uusia keihäspiikkareitani, tuntuivat tukevilta ja hyviltä heittää. Tästä on hyvä alkaa uusi vuosi: harjoittelen hyvin, syön, lepään, opiskelen ja teen parhaani kisoissa. Katsotaan sitten mihin se riittää tulevalla kaudella.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2018!

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti