Vastuullisuus

Kiitos OmaKaveri

Aikani OmaSp:n OmaKaverina on tullut päätökseensä ja summailen hieman kahta kuukautta, joiden aikana tein postauksia Oma Säästöpankille vastuullisuudesta.

OmaKaveri-projekti on ollut mielenkiintoinen kokeilu, niin sähköauton kuin myös oman ammattitaitoni näkökulmasta. Kuten ensimmäisellä videollani teille kerroin, en ole sijoittamisen – enkä kyllä säästämisenkään ammattilainen. Olen hieman perehtynyt molempiin aiheisiin entuudestaan ja tietämykseni molemmista syvenikin OmaKaveri -projektin aikana. Oli mahtavaa huomata, miten sijoittamisesta on nykyään tarjolla hyvin selkokielistä tietoa – Sille on luotuna omia Facebook- ja Instagram-tilejäkin sekä tehty aiheesta kirjoja. Uusia vinkkejä säästämiseen löytyi lennosta omasta arjesta, sosiaalisesta mediasta kuin myös netin ihmeellisestä maailmasta. Vinkkejä säästämiseen tarjoavat monet tahot aina Martat ry:stä pankkiin.

OmaKaveri -projektissa haluttiin tuoda esiin myös vastuullisuutta. Miten kaikki voivat omassa arjessaan tehdä vastuullisempia valintoja? Voiko vastuullisesti sijoittaa? OmaSp:n sähköauto oli tähän helppo vastaus, mutta sähköauto pelkästään ei ole vastaus arjen vastuullisiin valintoihin, piti katsella omaa arkea ja kulutustottumuksia uusin silmin. Toiminko ylipäänsä vastuullisesti vai luulenko vain? Ilokseni sain huomata, että oman isäni aikoinaan opettamat asiat ovat vastuullisia arjen ratkaisuja – älä lotraa vettä, sammuta valot, kun lähdet huoneesta ja mitä näitä muita nyt on. Sähköauto on hyvä tuki arjen vastuulliseen toimintaan, valitettavasti olet vielä edelläkävijä, jos omistat sähköauton. Tämä näkyy ja vaikuttaa sellaisten ihmisten elämään, jotka asuvat taloyhtiössä. Muuten sähköauto on kuin mikä tahansa muu auto —mutta käyttömukavampi. Kun itselleni seuraavan kerran tulee aika päivittää auto, on sähköauto vahva vaihtoehto. Ihastuin sähköauton ominaisuuksiin ja miten jo hyvin monissa paikoissa pystyy autoa lataamaan esimerkiksi samalla kun hoidat viikoittaiset ruokaostokset.

Kuten alussa sanoin OmaKaveri -projekti haastoi minua myös ammatillisesti. Teen työkseni viestintää, mutta toisin kuin sijoittamisen ja säästämisen suhteen, siinä olen ammattilainen. Oli hauskaa päästä kokeilemaan miten saan tuotettua sisältöä aiheista jotka eivät ole minulle aivan niin tuttuja. Kaikki piti miettiä, kuten aina, että mikä ja miten aihe kiinnostaisi myös teitä lukioita ja seuraajia. Ihmisiä kiinnostavat aina tarinat, siksi halusin jakaa myös omia ajatuksiani ja kokemuksiani rahankäytöstä. Harva meistä on aina fiksu rahankäyttäjä, mutta kaikesta voi ja pitääkin aina ottaa opikseen, jotta seuraavalla kerralla tiedät paremmin.

Kiitos teille matkassa mukana olleille ja ihanaa vuoden jatkoa!

Kirjoittaja OmaKaveri eli Jaana Kuusisto toimi Oma Säästöpankin vastuullisuuden ja säästämisen lähettiläänä marras- ja joulukuussa 2020. 

Jaa blogikirjoitus