Työelämä

Lähellä ja läsnä - kotina Kankaanpää

Viimeinen vuosi on ollut melkoista rallia meillä täällä pankilla ja välillä tuntuu, että ei edes muista alkuvuodesta mitään. En ole missään välissä pysähtynyt miettimään asioita sen paremmin. Tätä tekstiä pohtiessani istuin kuitenkin alas ja uppouduin ajatuksiini. Menin ajassa taaksepäin aina omaan lapsuuteeni. Tammikuussa, kun aloitin työt Oma Säästöpankissa Jalasjärven konttorilla, niin en todellakaan aavistanut mitä tämän vuoden aikana vielä tapahtuisi. Nyt kuitenkin ollaan yhden välietapin kautta päädytty takaisin rakkaaseen kotikaupunkiini Kankaanpäähän. 

Omina nuoruusvuosinani kuljeskelin näitä samoja katuja. Kankaanpää oli eläväinen kaupunki suurine kenkätehtaineen ja useine erikoisliikkeineen. Keskustan vetonaulana toimi tori, jonne nuoret kokoontuivat revittelemään mopoillaan ja osa autoillaan. Viikonloppuisin suuret määrät nuorisoa kokoontuivat pesäpallostadionin katsomoille tai "Rivieeralle" eli keskustan tuntumassa sijaitsevalle uimarannalle. Muistan kuinka kuljeskelin kavereiden kanssa ilman huolenhäivää ja ilman sen suurempia suunnitelmia tulevaisuudesta, sillä olinhan jo nuorena päättänyt pelaavani "isona" NHLssä jääkiekkoa. Suuri osa vapaa-ajasta meni jäähallilla harjoituksissa tai kavereiden kanssa remuten, eikä sanomisilta vältytty. 

Muistan todella vähän omilta kouluvuosiltani Kankaanpäästä, mutta silti muutamat asiat ovat hyvin vahvasti mielessä. Useampi opettaja on jäänyt hyvin vahvasti mieleen, osa opetuksensa puolesta ja jotkut jopa henkilökohtaisten neuvojen takia. Yksi heistä kuuluu jopa oman konttorini isännistöön. Suurin osa kavereistani ovat tulleet koulun kautta. Olen ollut onnekas, sillä olen saanut ympärilleni paljon hyviä ystäviä, joiden kanssa olen tänäkin päivänä tekemisissä. 

Lukion toisella luokalla 16-vuotiaana lähdin vaihto-oppilaaksi Amerikan Yhdysvaltoihin ja palattuani tieni vei Niinisalon armeijan kautta Seinäjoelle opiskelemaan. Tällöin olin jo alkanut miettimään, että ehkä minusta ei tulekaan seuraavaa Teemu Selännettä. En kuitenkaan ollut keksinyt vielä mitään muutakaan tulevaisuuden suunnitelmaa itselleni. Kolmantena opiskeluvuotenani oli työharjoittelun aika ja paikakseni valikoitui Oma Säästöpankki. Tästä hetkestä on kulunut nyt noin puolitoista vuotta ja sinä aikana olen varmistunut, että olen oikeassa paikassa.

Kankaanpää on jäänyt viime vuosina itselleni etäiseksi, sillä en ole juurikaan ehtinyt koulu- ja harrastuskiireiden takia täällä käymään. Silti Kankaanpään Seutu on tipahtanut joka viikko postilaatikostani ja sieltä olen lukenut polttavat puheenaiheet. Nyt, kun olen päässyt viettämään enemmän aikaa täällä, niin huomaan ettei asiat ole niin paljon muuttuneet. Samalla tavalla nuoriso kulkee keskustassa ja sen liepeillä. Mopot pärräävät toria ympäri ja uusia asuntoja rakennetaan. Äitin lasagne maistuu vieläkin yhtä hyvältä.

Suurin muutos on tapahtunut niissä ihmisissä, jotka olen viimeksi tavannut lapsena. Kaverini ovat aloittaneet omat uransa työelämässä ja joillakin on jopa perhe kasvanut. Muutama on jopa alkanut yrittäjäksi.  Kaikki ovat kuitenkin saavuttaneet elämässä suuria asioita ja on ollut mukava kuulla heistä pitkän ajan jälkeen.  Olen päässyt jälleen tapaamaan kavereitani, joita en ole kerinnyt tapaamaan sen suuremmin välimatkan takia. Olen lisäksi päässyt olemaan mukana toteuttamassa heidän unelmiaan, milloin asunnon ja milloin uuden auton hankinnassa. Myös uusia ystäviä on löytynyt pankin kautta tietenkin työkaverien muodossa, mutta myös asiakkaista.

Nyt kun viimein pysähdyin miettimään kulunutta vuotta, niin asiat alkoivat istumaan päässäni ja hymy nousi kasvoilleni. Olen ylpeä, että olen Kankaanpäästä ja on minulle kunnia palata tänne. Minulla on hienoja ihmisiä ympärilläni ja toivottavasti tapaan lisää. Arjen kovassa kiireessä ei aina muista arvostaa niitä asioita, jotka tuntuvat itsestään selviltä kuten edellä mainitut. Muistetaan pitää huolta myös kaikista näistä asioista, lupaan itse pitää niistä kiinni paremmin tulevaisuudessa. Viimeisenä tervehdyksenä toivotan kaikki vanhat ja uudet ystävät käymään konttorillamme, kahvit tarjoan aina satavarmasti! 

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti