Työelämä

Lastenkin pankki

Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa ja perjantai 24.11. on Lapsi mukaan töihin -päivä. Oma Säästöpankki on mukana tässä päivässä ja monet konttorimme osallistuvat kutsumalla työntekijöiden lapset tutustumaan vanhempiensa työpaikkaan sekä järjestämällä lapsille ohjelmaa konttorille. Päivän ideana on, että lapset pääsevät näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja mitä työnteko on käytännössä.

omasp-henkiloasiakkaat-etusivu.jpg

Oma Säästopankki - Henkilöasiakkaille

 

Meille on tärkeää olla osa asiakkaidemme elämää ja tuntea heidät. Myös lapset ovat osa asiakaskantaamme ja haluamme panostaa yhtälailla heihinkin. Lapset kasvavat nopeasti ja voin varmasti sanoa monen muunkin puolesta, että aivan liian nopeasti. Lasten pankkisuhde kannattaakin aloittaa jo ihan vauvasta. Ensimmäinen tili on helppo avata, kun molemmat vanhemmat ovat paikalla ja samalla voidaan tehdä lapselle jo pidemmän aikavälin säästösuunnitelma. Vaikka varmasti tuntuu hassulta miettiä vauvan kanssa jo ajokorttia, niin sekin aika tulee yllättävän nopeasti. Säästäminen on helppo aloittaa yhdessä tutun palveluneuvojan kanssa ja miettiä omalle perheelle sopivaa vaihtoehtoa. Rahastosäästäminen tai säästövakuutus ovat hyviä vaihtoehtoja pitkäaikaiselle säätämiselle. Kannattaa varata aika omaan tai lähimpään konttoriin ja kartoittaa, mikä on omalle lapselle paras vaihtoehto.

Lapsen varttuessa oma käyttötili tulee aktiivikäyttöön ja siihen liitetään usein maksukortti. Tässä vaiheessa on tärkeää opettaa lapselle maksuvälineiden turvallista ja huolellista käyttöä. Esimerkiksi korttia ja sen tunnuslukua ei saa milloinkaan säilyttää samassa paikassa. Lapsi oppii rahan arvoa, kun joutuu itse arvioimaan, voiko ostaa haluamansa tuotteen juuri sillä hetkellä. Riittävätkö rahat siihen vai pitäisikö vielä säästää? Mitään tiettyä ikää ei ole, milloin lapselle olisi hyvä kortti hankkia. Vanhemmat tuntevat oman lapsensa ja hetken jolloin tämä on ajankohtaista.

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-blogi-tania-riihimaki.jpg

OmaSaastopankki-OmaSp-2017-blogi-tania-riihimaki.jpg

Kuvassa ihana tyttäreni Nea ja minä.

Säästäminen on tullut itsellekin ajankohtaisesti vastaan, kun teini-ikäinen tyttäreni ilmoitti, että haluaa mennä lukioon ja pitää vaihto-oppilasvuoden. Tämä ei ole mitään halpaa hupia, mutta tietenkin tämän tyttärelleni järjestän. Aikaa ei ole tuohon kuin kolmisen vuotta, joten mahdollisesti joudun säästöjen lisäksi turvautumaan lainaan.

Tarvitsetko apua lastesi tulevaisuuden suunnittelussa? Ota meihin yhteyttä ja anna meidän auttaa!

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti