Työnhaku

Minustako pankkiin töihin?

Mikä oli sinun haaveammattisi lapsena? Omaa haavettani en muista, mutta majojen rakentelu oli lapsena lempipuuhaani. Saattaa olla, että siitä syystä opiskelut peruskoulun jälkeen veivät rakennusalalle. Muutama vuosi rakennustöitä tehneenä hakeuduin rautakauppaan myyjäksi ja siitä myöhemmin kiinteistönvälitysalalle. Kuinka sitten päädyin pankkialalle?

Kiinteistönvälittäjänä työskennellessä opiskelin myös perunkirjoitusten toimittamista ja tein niitä välitystyön ohessa. Pikku hiljaa ajattelin, että pankkityö saattaisi olla mielenkiintoista. Niinpä rohkaisin mieleni ja onnekseni sainkin työpaikan pankista. Opiskelua töiden ohella nämä ammatinvaihdokset ovat vaatineet. Toisaalta uuden oppiminen tästä on mielenkiintoista tehnytkin. Koen, että on antoisaa, kun on saanut tehdä monenlaista työtä. Tavallaan rakentamisen parissa on koko ajan pyöritty: ensin rakennettu, sitten myyty rakennustarvikkeita, sitten asuntoja ja nyt niitä rahoitetaan. 

Ei vaan, pankkityön rikkaus onkin juuri siinä, että tämä työ on niin paljon muutakin. Vaikka koen, että aiempi työkokemus on antanut paljon tähän työhön, en ihmettele niitä jotka ovat koko työuransa tehneet pankissa. Tässä jos missä näkee koko elämänkirjon, vauvasta vanhuksiin. Toisaalta etenkin tässä työssä tapaamani asiakkaat ovat opettaneet minulle kuinka tärkeää on talouden hallinta ja hyvä työpaikka elämän unelmien mahdollistamisessa. Olen myös oppinut säästämisen tärkeyden nähdessäni kuinka tiukoilla voikaan olla, jos kertyneenä ei ole yhtään säästöjä. Varsinkin silloin, jos elämäntilanne muuttuu niin, että tulot pienenevät.

Meillä Oma Säästöpankissa palveluneuvojan työnkuvaan kuuluvat niin rahoituksen, sijoittamisen kuin päivittäiset palvelut. Omaan työnkuvaani kuuluvat lisäksi lainopilliset palvelut. Tietyllä tavalla tämäkin työ on rakentamista. Tässä työssä rakennetaan taloudellista perustaa vankalle pohjalle, asiakkaan taloudellisen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Sanotaan, että pankkityö digitalisoituu entistä enemmän tulevaisuudessa ja tottahan se on, mutta se ei poista henkilökohtaisen palvelun merkitystä etenkin asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Me ihmiset olemme sosiaalisia. Mikä onkaan helpompaa, kun hoitaa asioitaan sen tutun henkilön kanssa, joka tietää jo taustasi ja on mukana ratkaisemassa elämäntilanteessa tulevia muutoksia. Olipa kyseessä sitten ensimmäisen tilin avaaminen lapselle, säästämisen aloittaminen, asunnon osto, kertyneen varallisuuden sijoittaminen tai vaikkapa testamentin laadinta.

Parhaimmillaan tässä työssä yhdessä asiakkaan kanssa löydetään juuri hänelle paras tapa hoitaa raha-asioitaan. Parasta tässä työssä ovatkin juuri asiakkaat. On ilo olla töissä Oma Säästöpankissa, jossa me työntekijät saamme olla aidosti lähellä ja läsnä asiakasta.

Kiinnostuitko Oma Säästöpankista työpaikkana? Lue lisää meistä työnantajana.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti