Säästäminen

Säästä niin kuin itse haluat

Autoon tulee yllättävä remontti tai pyykinpesukone sanoo itsensä irti. Nämä ovat yleisiä tilanteita, kun odottamattoman rahan menon tullessa eteen käännytään pankin puoleen ja haetaan luottoa. On suositeltavaa rakentaa taloudelleen puskuria yllättävien menojen varalle.

Säästämistä pidetään usein vain suurituloisten juttuna. Alkuun pääsee kuitenkin pienelläkin summalla ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto tili- tai rahastovalikoimasta. Valittavana on kattava valikoima rahastoja, joista valita itselleen sopivan ratkaisun. Helpoimmillaan voit säästää ohjaamalla tilipäivänä itsellesi sopivan summan säästämisen tilille

Jo opiskeluaikana kannattaa suunnata katsetta tulevaisuuteen. Oman kodin hankinta on varmasti useimpien haave ja ASP-tilille säästämällä voi kartuttaa omarahoitusosuutta hiljalleen vuosien saatossa. ASP-tilille tulee säästää 10 prosenttia asunnon tai ASP-tallettajan omistukseen tulevan osuuden hinnasta, jotta pankki voi myöntää ASP-lainan. 

Lapselle voi avata jo vauvana oman säästämisen tilin tai rahaston, jonne isovanhemmat ja kummit voivat laittaa lahjana haluamansa summan. Näin voidaan helposti kartuttaa lapselle pesämunaa tulevaisuuden varalle. Sanonta pienistä puroista kasvaa iso joki kuvailee hyvin pitkän ajan säästämistä.

Säästövakuutus antaa monipuoliset mahdollisuudet aloittelevalle tai kokeneemmalle säästäjälle. Isovanhemmat voivat esimerkiksi säästää kuukausittain lapsenlapselle säästövakuutuksen kautta ja lahjoittaa varoja säästövakuutuksesta kolmen vuoden välein ilman lahjaveroseuraamuksia 4999,99 euroon saakka. Säästövakuutukseen määritetään edunsaaja kuolintapauksen varalle ja näin isovanhemmat voivat ohjata varoja jo suoraan lapsenlapsille ohi kuolinpesän. Perintöveroa maksetaan 20.000 euroa ylittävästä summasta per edunsaaja, kun kyseessä on rintaperillinen. Säästövakuutuksen sisälle valitaan rahastoja, joita voidaan vaihtaa vakuutuksen sisällä ilman veroseuraamuksia. Vakuutuksesta voi tehdä koska vain takaisinnostoja ja veroja maksetaan vasta tuottoja nostettaessa. 

Onko haaveenasi matkustaa tai hemmotella itseäsi? Myös näihin päämääriin päästään säästämällä vähitellen esimerkiksi kuukausittain. Mikäs sen mukavampaa kuin palkita itsensä loikoilemalla palmun alla tai vaeltamalla Lapin ruskamaisemissa.

Älä epäröi tulla juttelemaan säästämisestä tai mistä tahansa pankkiasiasta. Meillä suunnitellaan juuri sinulle sopiva ratkaisu yksilöllisesti.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti