EaSI-takaus

Suomenselän Eläinharrastajat ry:n hallihanke toteutuu EaSI-takauksen turvin

Oma Säästöpankki välittää ainoana pankkina tällä hetkellä Euroopan Unionin työllisyyttä ja sosiaalista innovointia koskevasta EaSI-ohjelmasta takauksia yhteiskunnallisille yrityksille ja yhdistyksille mahdollistaen alueen elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden kehittämisen. Juuri EaSI-yhteistyön johdosta on mahdollista OmaSp:n kautta hakea Euroopan Investointi Rahaston (EIR) 80 % takausta lainalle.

EaSI-takaus on mahdollistanut mm. Ähtärissä Suomenselän Eläinharrastajat ry:n hallihankkeen. Suomenselän Eläinharrastajat ry:n perustajajäsenet on aktiivisten ähtäriläisten koira- ja hevosharrastajien tehokas joukko, joka päätti ryhtyä toimeen ympärivuotisen harrastamisen mahdollistamiseksi Ähtärissä ja lähialueilla. – Olemme tehneet reilun vuoden aktiivisesti työtä hankkeen eteen ja käyneet monia keskusteluita ja neuvotteluita eri tahojen kanssa. On hienoa, että olemme nyt tässä vaiheessa, että kuplahalli nousee pystyyn Mustikkavuoren alueelle jouluun mennessä, yhdistyksen rahastonhoitaja Crista Mäkelä kertoo.

Yhdistyksessä yhtenä puuhamiehenä toiminut Juha Salmi toteaa, että 80 %:n takaus 240 000 euron lainalle on ehdoton mahdollistaja hankkeen toteutumiselle. Hankkeen suunnittelussa käytiin läpi vaihtoehtoja eri rahoittajatahojen kanssa, mutta OmaSp:n ratkaisumalli EaSI:n kautta oli kuitenkin ratkaiseva hankkeen etenemisen kannalta. - Lainanmaksu tapahtuu toiminnan käynnistyttyä vuokramaksuilla ja tapahtumia järjestämällä ja toivomme vielä saavamme mukaan yhteistyökumppaneita ero tahoilta, Salmi sanoo.

Suomenselän Eläinharrastajat ry:n tärkein tehtävä on saattaa loppuun harrastustilan järjestäminen ja tästä eteenpäin toivommekin, että sekä koira- että hevosharrastajat täyttävät hallin vuorot omalla toiminnallaan ja osallistuvat omalla merkittävällä panoksellaan lainan takaisinmaksuun. Harrastusvuoromaksut ovat suurin tulonlähteemme yhteistyökumppanuuksia unohtamatta, Mäkelä ja Salmi toteavat.

Aktiivinen hevosharrastaja Heini Mäkelä odottaa mahdollisuutta treenata oman hevosen kanssa myös talviaikaan. Sulalla pohjalla hevosen kanssa harjoitteleminen on nyt mahdollista vain osan vuodesta. Edistyminen sekä este- että kouluratsastuksessa vaatii treenaamista hevosen kanssa ympäri vuoden. Halli mahdollistaa myös valmentajien saamisen talviaikaan lähelle.

OmaSp:n Ähtärin konttorinjohtaja Tuula Mäntylä etsii mielellään sopivia EaSI-takauksen piiriin sopivia rahoituskohteita. Elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden lisääminen tärkeä näkökulma. - Haluamme pankkina olla mukana alueellisen hyvinvoinnin lisäämisessä. EaSI on helppo tapa hakea rahaa, kun omia vakuuksia ei tarvita, rahoitus on maksuton ja pankki hoitaa kaiken paperisodan asiakkaan puolesta.

Juha Salmi mainitsee pankkilainan tärkeimpänä rahoitusinstrumenttina sekä Ähtärin kaupungin roolin pelinavaajana hankkeen toteuttamisessa. – Saimme näiden asioiden ratkettua muutkin uskomaan tähän projektiin.

EaSI-takaus mahdollistaa yhteiskunnallisen yrityksen tai yhdistyksen rahoitukseen liittyvien vakuusvaateiden pienentämisen. EaSI-takauslaina on konttorinjohtaja Tuula Mäntylän mukaan hinnaltaan myös kilpailukykyinen.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti