Yhteistyö

Oma Säästöpankki on mukana elämässä kauden päätyttyäkin

Moukarinheittäjä Suvi Koskinen on Kauhajoen Oma Säästöpankin tukema urheilija. 

Kausi 2016-2017 on nyt virallisesti ohi. Kokonaisuudessaan se oli haastava. Paljon jäi hampaan koloon, mutta koin myös onnistumisen tunteita. Ne toivat intoa todella haastavien tilanteiden keskelle. 

Syksyllä 2016 aloitin yhteistyön valmentajani Arto Rinta-ahon kanssa. Treenit sujuivat "kuin unelmaa" syksyn ja alkutalven ajan. Päällä oli valtavan hyvä flow. Joulukuussa heitin ennätykseni 64.61, johon olin valtavan tyytyväinen. Nousukunto jatkui vielä Teneriffan leirillä tammi-helmikuussa, jossa rikoin ennätykseni joka osa-alueella. Helmikuun aikana selkäni kuitenkin alkoi antamaan merkkejä ongelmista, joita oli kuunneltava. 

Päätin kuitenkin heittää talvi-SM -kilpailuissa, joista sitten nappasin kultamitalin tuloksella 64.59. Talvi-SM -kilpailujen jälkeen kävin magneettikuvissa kartoittamassa tilanteen ja päätimme, etttä on järkevintä pitää harjoittelutauko ja muuttaa suunnitelmia kevään ja kesän osalta. Tottakai loukkaantuminen turhautti ja veti mielen apeaksi. Kuitenkin alkukauteni antoi uskoa tulevaan ja siihen, että minulla on potentiaalia ja mahdollisuuksia vielä vaikka mihin.

Toukokuussa pääsin jo pikku hiljaa heittelemään, mutta se oli vaikeaa. Moukarit tuntuivat painavilta ja leka ei lentänyt. "Alkushokin" jälkeen asiat alkoivat kuitenkin luistaa ja olin fyysisesti hyvässä kunnossa. Laitoin uudet ennätysluvut tauluun muun muassa kuulanheittotesteissä, joissa testataan räjähtävyyttä sekä loikkatesteissä, joissa avainsanana on kimmoisuus. Nämä eivät kuitenkaan näkyneet heittotuloksessa, johtuen luultavasti vähäisestä heittomäärästä vamman seurauksena. 

EM-kisoissa pääsin omalle tasolleni heittäen 64,50m ja saavuttaen kahdeksannen sijan. Huomioiden tilanteeni, olen tyytyväinen itseeni. Kalevan kisoihin minulla oli suuret odotukset, mutta tuloskirjaani merkittiin XXX, eli kolme kertaa ei tulosta. Se ketutti, mutta urheilu on urheilua ja aina ei asiat mene niin, kuin itse haluaisi. Vaikka voittaminen on aina mukavaa, on urheilijan osattava myös käsitellä pettymyksen tunteita sekä oppia niistä jotain uutta. Epäonnistumisien kautta voi kehittää itseään, jos ei muuta niin ainakin sitä kuuluisaa suomalaista sisua! Ikäluokkien Suomen mestaruuskilpailuihin lähdin hieman rutuisessa kunnossa. Siellä olin kolmas tuloksella 61,65m.

Kaiken kaikkiaan paransin ennätystäni tänä vuonna yli 1,5 metriä. Siihen pitäisi olla tyytyväinen, mutta "nälkä kasvaa syödessä".  Heitin kesän aikana yhteensä 10 kilpailua, joista yhdeksän kilpailun keskiarvo on 63,35m. Tulokseni pysyivät siis suhteellisen tasaisina koko kauden ajan. 

Tässä vaiheessa haluankin kiittää kuluneesta kaudesta valmentajaani Arto Rinta-ahoa, perhettäni, joka on tukenut minua niin ylä- kuin alamäessä, yhteistyökumppaneja, joiden kanssa on ollut ilo "olla yhtä",  fysioterapeutteja, jotka ovat antaneet tilanteeseeni uskoa, sekä kaikkia, jotka ovat kannustaneet minua eteenpäin.

Nyt "kesälomat" on vietetty ja elämässäni on tapahtunut suuria muutoksia, sillä pääsin opiskelemaan Seinäjoelle ammattikorkeakouluun fysioterapeutiksi. Jee! Mahtavaa päästä opiskelemaan alaa, josta on oikeasti kiinnostunut ja mikä tuntuu omalta. Kouluun pääsyn yhteydessä eteen tuli myös muutto ensimmäiseen "omaan kotiin" uudelle paikkakunnalle. Oma Säästöpankin iloinen henkilökunta auttoi minua muun muassa vuokravakuustilin perustamisessa. Seinäjoki sopii myös sijaintina kuvioihini hyvin, sillä tästä on Kuortaneelle urheiluhallille noin puolen tunnin ajomatka ja myös välimatka valmentajani kanssa lyheni. 

Nyt kun muuttotohinoista on selvitty ja koulunkäynti aloitettu, on mieli levollinen. Palasin viime viikolla harjoittelun pariin peruskuntokauden muodossa. Seinäjoen treenipaikat ovat vielä jonkun verran hakusessa, mutta Oma Säästöpankin mahtavalla ulkotreenipaikalla on tullut jumppailtua jo useamman kerran. Siellä on paljon eri kokoisia tankoja sekä telineitä, joiden avulla saat tehtyä monipuolisen koko kropan harjoituksen. Annan tälle vahvat suositukset, sillä sen käyttäminen on täysin ilmaista ja voit treenin ohessa nauttia syksyn kauniista väreistä sekä hengittää raitista ilmaa. Tällöin mieli ja keho kiittää.

Jaa blogikirjoitus

 

Kommentit

On ollut hienoa seurata kehitystä, ja hämmästyttävää palakintojen määrää, joita Suvi ja Veikka ja Veijo ovat haalineet --Onnittelumme koko perheelle -Meirän koplalta.

Lisää uusi kommentti