Raha ja arki

Talouden tasapaino luo mielenrauhaa

Yhä useammin kuulemme uutisia maksuhäiriömerkintöjen määrän kasvusta ja siitä, kuinka jonot velkaneuvontaan venyvät venymistään.

Arkipäivää ovat myöskin kohtaamiset, joissa todetaan tilanteen haastavuus; rahat eivät enää riitä, laskujen eräpäivät toistuvat liian nopeasti tai asumismenojen ja muiden pakollisten menojen jälkeen rahaa ei jää enää mihinkään muuhun.

Elämme ajassa, joka kannustaa kuluttamaan. Meidät upotetaan mainoksiin ja ostamisen helppouteen. Rahaa ostoksiin on saatavana napin painalluksella. Arkipäivästä on tullut kilpavarustelun aikaa, vaihdetaanko autoa tarpeeksi usein, onko lapsilla oikean merkkiset vaatteet, teemmekö riittävän upeita lomamatkoja?! Kierre voi olla loputon ja sen katkaiseminen vaikeaa. Aika on kuitenkin rahaa, mitä nopeammin ”härkää tarttuu sarvista,” sitä suuremmat ovat ongelmanratkaisumahdollisuudet.

Me Oma Säästöpankissa haluamme kulkea asiakkaidemme vieressä niin myötä, - kuin vastatuulissa. Meiltä saat neuvoja ja keskustelukumppanin haasteellisissakin tilanteissa. Jokaisen taloudenhoito on yksilöllistä ja rahat kuluvat eri ihmisillä eri asioihin. Näin kuuluukin olla. Yhdessä löydämme kuitenkin parhaat ratkaisut talouden tilanteen tasapainottamiseen. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tapaamaan meitä, me olemme täällä teitä varten.  

Usein on hankala hahmottaa; mistä lähteä liikkeelle? Ensin on avattava omat kulutustottumukset. Kuinka paljon rahaa hupenee viikkotasolla ja mihin se menee? Teemmekö heräteostoksia, käymmekö usein kahvilassa, tilaammeko tavaraa ja vaatteita netistä, onko osamaksulainoja kertynyt; missä suhteessa kuluttaminen on tuloihimme nähden? Onko joukossa jotain, minkä ostamatta jättämisellä voisimme säästää? Jos velkaa on kertynyt paljon, on selvää, että edessä on aika, jolloin joudumme luopumaan jostain…hankinnasta, tekemisestä.

Ensimmäinen askel on opetella laittamaan joka kuukauden tuloista hiukan säästöön, ennen mitään muuta. Pienistä puroista kasvaa ajansaatossa suuri virta. Säästämiseen pitää ottaa ennakkoluuloton asenne. Riippumatta tulojen suuruudesta, täytyy uskoa, että omista kuluista huolimatta pystyy hiukan säästämäänkin. Vaikka säästäminen saattaa tarkoittaakin jostain luopumista, tarkoittaa se samalla sitä, että raha on konkreettisesti käytettävissä myöhemmin. Taloudellinen riippumattomuus ja turvallisuuden tunne ovat merkittäviä asioita perheillemme, elämällemme sekä hyvinvoinnillemme ja niiden eteen kannattaa nähdä vaivaa. Lähellä ja läsnä – tukena matkalla kohti talouden tasapainoa.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti