Työelämä

Tehokas tiimi syntyy läsnäololla

Se oli täydellinen talvipäivän aamu. Muutama aste pakkasta ja kirkas auringonpaiste. Koko päiväksi oli luvattu loistavaa ulkoilusäätä. Reppu oli valmiiksi pakattu lähtöä varten. Oli tiedossa vähän erilainen työpäivä. Lähdimme aikaisin aamusta ajamaan kohti Rantasalmea. Oli meidän Savonlinnan tiimin työhyvinvointipäivä Hotel & Spa Resort Järvisydämessä. TYKY-päivän ohjelmassa oli retkiluistelua luonnonjäällä Linnansaaren kansallispuiston maisemissa.

Retkiluistelu osoittautui erinomaiseksi liikuntamuodoksi, vaikka vain osalla meistä oli aiempaa kokemusta retkiluistelusta. Samalla pääsimme nauttimaan talvisen ympäristön elämyksistä.  Reitin varrella pysähdyimme useaan otteeseen nauttimaan luonnon hiljaisuudesta ja sen kauneudesta. Toivoimme samalla näkevämme pilkahduksen myös Saimaan norpasta, mutta valitettavasti tällä kertaa norppa pysytteli meiltä piilossa. Innoissamme ideoimme kuitenkin jo seuraavaa retkeä Linnansaareen. Kunhan jäät vain lähtevät, niin seuraavaksi lähdemme yhdessä norppa-safarille!

Työhyvinvointipäivämme oli erittäin onnistunut, ei pelkästään hienon sään ja elämysten vuoksi, vaan myös siksi, että tiimimme yhteishenki selvästi vahvistui päivän aikana. On toki selvää, ettei työhyvinvointia saavuteta pelkästään yksittäisellä liikuntatempauksella. Työhyvinvointi koostuu monista eri tekijöistä. Koen kuitenkin tärkeäksi ja nimenomaan työnhyvinvointia lisäävänä tekijänä, että teemme yhdessä työporukan kesken välillä jotain aivan muuta kuin ”tavallista pankkityötä”. Koska työaikana aikamme ja ajatuksemme ovat asiakkaiden asioissa, on työpäivän aikana joskus haastavaa löytää kunnolla aikaa kuulumisten vaihtamiselle työkaverin kanssa. Kun työporukalla lähdemme pois työympäristöstämme, pystymme olemaan enemmän läsnä toisillemme ja näin huomaamatta myös opimme toisistamme uusia asioita. Tämä edesauttaa taas sitä, että ymmärrämme toisiamme paremmin. Tämä kaikki heijastuu hyvään fiilikseen tehdä töitä yhdessä. Näin siinä kävi myös meidän tiimin TYKY-päivässä. Siellä kauniin luonnon keskellä, hiljaisuuden ympäröimänä, tiimimme yhteishenki kasvoi enemmän kuin koskaan aiemmin. 

Tutustu Savonlinnan Oma Säästöpankkiin tästä. 

Lue lisää Oma Säästöpankista työnantajana.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti