Kotimaisuus

Tulppa vai tukija?

Meitä pankkeja kritisoidaan aina hetkittäin siitä, että olemme tiukkojen kriteeriemme kanssa tulppa kotimaamme talouden kehittymisessä. Suomen Yrittäjien Pk-yritysbarometrissakin (01/2017) suuri osa vastaajista koki luottopolitiikan kiristyneen. Ja todettiinpa jopa, että osa yrittäjistä jätti hakematta luottoa tarpeesta huolimatta.  On totta, että vaatimukset myös pankkeja kohtaan ovat olennaisesti kiristyneet. Tämä on väistämättä näkynyt jollakin tavalla myös rahoituksen saatavuudessa. Me Oma Säästöpankissa uskomme, että paikallisuus ja paikallinen päätöksenteko ovat tässäkin asiassa sekä meitä että asiakasta palveleva tekijä. 

Haluamme Oma Säästöpankissa edelleen aktiivisesti auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvussa ja toiminnan kehittämisessä. Olemme yksi kolmesta pankista Suomessa, jotka ovat mukana Euroopan investointirahaston takausohjelmassa. Voimme seuraavan kahden vuoden aikana hyödyntää rahaston takausta 100 miljoonan euron arvosta mikro- ja pienyritysten rahoitushankkeissa. Käytännössä siis kasvuyrityksen, joka investoi tai tarvitsee kasvuunsa käyttöpääomaa, on mahdollista saada lainalleen 50% takauksen Euroopan investointirahastolta (EIR).  Näin ollen pankin kannalta yksi olennainen vaade eli vakuudet ovat jo osittain olemassa. 

Näen tämän ohjelman hienona hankkeena pk-yritysten kasvun ja investointien tukemiseen. Orastavaa talouskasvua on jo näköpiirissä ja nyt meillä on jälleen yksi rahoituspäätöstä tukeva elementti käytössämme.  Olemme varmasti varteenotettava vaihtoehto kaikille toimialueemme yrityksille, kun tähän yhdistetään pankkimme laaja konttoriverkosto, kassapalvelut ja henkilökohtainen palvelu. 

Olkaa rohkeasti yhteydessä konttoreihimme kautta Suomen. Kerromme mielellämme lisää Oma Säästöpankin yrityspalveluista sekä Euroopan investointirahaston takausohjelmasta.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti