huijaus

Varo vaaraa verkossa

”Hyvää päivää Rakas Edunsaaja”… näin alkaa yksi monista nettihuijausviesteistä.
Silmät kiiluen viestin saaja avaa nettilinkin, ja siinä sitä sitten ollaan. Helpon rahan toivossa huijausviestit vievät yhä useamman mennessään.

Kyseessä voi olla ulkomailla kuollut saman niminen sukulainen, jonka asianajaja Sinua lähestyy. Koska muita perillisiä ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole löytynyt, Sinä saat osuuden 9,5 miljoonan punnan perinnöstä. Asianajaja lähettää aidon näköisen sertifigaatin leimoineen. Hän lupaa tulla myös tuomaan rahat henkilökohtaisesti 40% Sinulle, 40% asianajajalle ja 20% hyväntekeväisyyteen.

Ei tule asianajajaa eikä rahoja.

Arpajaisvoitto ulkomailta kuulostaa myöskin mukavalta. Sinun ei tarvitse muuta kuin ilmoittaa täydelliset henkilötiedot sähköpostilinkin kautta. Sitten Sinulle lähetetään ATM- kortti pin-lukuineen joka on kytketty ulkomaiseen tiliin, jossa varat ovat.

Kätevää, mutta siinäkin piilee ansa. Ei ole voittoa, ei tule rahaa.

Ja sitten vielä nämä rakkaushuijaukset. Ai että on kaunis ja varakas kumppani tulossa. Rahaa vaan pitää lähettää milloin minkäkin verukkeen nimissä. On tullattavaa tavaraa, koruja ja timantteja. Niin on varakasta, että.

Ei tule kumppania, vaikka kuinka paljon rahaa lähettäisit.

Tällaiset tapaukset ovat yleistyneet valtavasti. Kuka tahansa meistä voi joutua verkkohuijauksen kohteeksi tahtomattaan. Jos siltä tuntuu, että Sinua on huijattu, älä epäröi kääntyä konttorisi puoleen. Oma Säästöpankissa olemme Sinua varten –lähellä ja läsnä.

..Ja pankkihan ei koskaan kysy käyttäjätunnuksia eikä salasanoja sähköpostitse tai puhelimitse.

Kirjoittajalla Eija Uusituvalla on pitkä, kolmekymmenvuotinen työhistoria pankkialalta. Alajärven konttorissa Eija on toiminut palveluneuvojana ja julkisena kaupanvahvistajana kolme vuotta. Vapaa-ajallaan Eija kalastaa, tekee käsitöitä ja harrastaa monipuolisesti liikunta.

Jaa blogikirjoitus

 

Lisää uusi kommentti