Haaveissa oma koti

Akaa, Alajärvi, Alavus Keskusta, Hämeenlinna, Hamina, Seinäjoki Hyllykallio, Lempäälä Ideapark, Ilmajoki, Imatra, Kurikka Jalasjärvi, Joensuu, Joroinen, Kankaanpää, Kauhajoki, Kotka, Kouvola, Kuortane, Lappeenranta, Mikkeli, Asiakaspalvelu, Parkano, Riihimäki, Savonlinna, Seinäjoki Keskusta, Tampere, Alavus Tuuri & Ähtäri
26.9.2016 14:00

Pieni punainen mökki pellon reunalla, kerrostaloasunto keskellä kaupungin hulinaa… Meillä kaikilla on oma unelmamme omasta ensimmäisestä asunnosta. Asuntosäästöpalkkiotilin avaaminen on askel kohti tätä unelmaa.

Jotta oman unelma-asunnon ostaminen sen kohdalle osuessa olisi mahdollista, kannattaa säästäminen aloittaa ajoissa, sillä ilman omasäästöosuutta asuntolainan saaminen on lähes mahdotonta. Asp-säästämisen voi aloittaa jo 15-vuotiaana itse ansaitsemillaan varoilla. Jo kahdessa vuodessa voit saada tarvittavan omasäästöosuuden säästettyä, ja sen jälkeen me voimme lainata sinulle puuttuvat varat asunnon ostoon. Asp – säästämisen ehdot täyttyvät, kun säästät 150 - 3000 euroa kahdeksan vuosineljänneksen aikana. Rahapulan yllättäessä voit pitää taukoa säästämisestä. Voit tarvittaessa myös lopettaa asp-säästämisen, jolloin joudut kuitenkin luopumaan Asp:n eduista.

Asp-säästäjänä saat rahanarvoisia etuja ja lisäksi Asp-säästäminen on helppoa! Tilisiirrot voidaan halutessasi sopia niin, ettei sinun tarvitse huolehtia tilisiirtojen päivämääristä tai talletussummista. Lisäksi säästämällesi summalle saat tavallista tiliä korkeampaa korkoa, eikä korosta tarvitse maksaa veroa. Asp-lainan vakuus järjestyy usein helposti ostamasi asunnon ja valtion antaman ilmaisen takauksen avulla. Näin vapautat esim. vanhempasi asuntolainaan liittyvistä asioista.

Myös Asp-lainan takaisinmaksu on tärkeä asia. Asp-lainan takaisinmaksu voidaan sopia niin, että se joustaa elämäntilanteesi mukaan: lainan kilpailukykyinen korko sekä tavallista pidempi laina-aika tuovat joustoa lainanmaksuun. Asp-lainassa on lisäksi valtion korkotuki, joka turvaa sinua korkojen nousulta.

Kuulostaako houkuttelevalta? Meistä ainakin. Kerromme mielellämme lisää Asp-tilistä ja sen sinulle tuomista eduista. Yhdessä palveluneuvojamme kanssa voit suunnitella sinulle sopivan säästösuunnitelman, ja tallettaa jo vaikkapa kesätyörahat tulevaisuuden unelmiesi varalle.

Tehdään unelmastasi totta yhdessä!

Syysterveisin
Riikka Nurmiainen

rahoituksen asiantuntija
Oma Säästöpankki