Paikallisia yhdistyksiä tukemalla elinvoimaa Töysän kylään

Mediatiedote - Tuuri
17.8.2017 10:00

Oma Säästöpankki Tuurin konttori luovuttaa rahalahjoituksia paikallisille yhdistyksille ensimmäistä kertaa. Tällä tempauksella paikallinen pankki haluaa tukea Töysän kylän elinvoimaa. Rahalahjoituksien kohteena ovat tällä kertaa Töysän Metsästysseura, Nuorisoseura sekä Palokunnan nuoriso-osasto. 

”Meille tyypillisempi tapa toimia on olla eri tapahtumien yhteistyökumppanina ja olemmekin monessa mukana, mutta nyt päätimme tehdä toisin. Päätös lahjoituksen kohteista syntyi perusteellisen pohdinnan jälkeen. Halusimme tukea kolmea hyvin erilaista toimijaa, joilla kaikilla on keskeinen rooli Töysän kylän elinvoimalle. Töysän Nuorisoseuran aktiivit ovat tehneet vuosien ajan pyyteetöntä kökkätyötä. Aikaa on panostettu paljon kiinteistön kunnostamiseen. Palokuntanuoret järjestävät tärkeää harrastustoimintaa lapsille ja nuorille antaen valmiuksia ja taitoja toimia arkielämän yllättävissä tilanteissa. Metsästysseuran puolestaan vaalii muun muassa järkiperäistä metsästysperinnettä. Yhdistykset saavat käyttää rahalahjoituksen itse toivomallaan tavalla, emme rajoita sitä mitenkään”, kertoo Tuurin palvelupäällikkö Tuula Mäntylä. 

Onko tämä jokin pilasoitto?

Töysän Metsästysseuran toiminta on alkanut 50-luvulla ja jäseniä on tänä päivänä noin 350. Uutinen rahalahjoituksesta otettiin ilolla vastaan, joskin ensimmäinen epäily oli pilasoitto. ”Meillä on metsästysseurassa haaveena uusi metsästysmaja. Yksi vaihtoehto on, että eurot laitetaan pesänmunaksi uudelle metsästysmajalle”, pohtii 11 vuotta seuran puheenjohtajana toiminut Pertti Julku.   

Kolo kerrallaan ja nurkka kerrallaan kunnostetaan

Töysän Nuorisoseurantalo on tärkeä talo paikallisille ihmisille harrastus- ja yhteistoiminnan keskuksena sekä kokoontumispaikkana. Viime vuonna talolla on ollut toimintaa 205 päivänä. Lasten ja nuorten harrastus- ja kerhotoimintaan tilat tarjotaan ilmaiseksi käyttöön. Taloa käytetään kokoustiloina sekä vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Vuokrat ja ravintolatuotot ovat tärkeitä tulonlähteitä. Talon ylläpito ja kunnostus ovat vapaaehtoistyön varassa, jota tehdään tuhannen tuntia vuodessa. ”Kylmät väreet meni ja tuli suorastaan liikuttunut olotila, kun soitto lahjoituksesta tuli. Koen, että Oma Säästöpankki osoittaa kovaa arvostusta sille työlle ja tekemiselle, kun taloa kunnostetaan ja järjestetään toimintaa. Euroille löytyy nopeasti monta kohdetta kuten lämpöeristäminen, keittiöremontti, maalaaminen ja esirippujen mekanismi. Haaveena on myös pääportaikon invaluiska”, kertoo Töysän Nuorisoseuran puheenjohtaja Minna Ala-Kanto.

Lahjoitus suojavarusteisiin ja yhdessä oloon

Töysän palokunnan nuoriso-osastossa on mukana noin kuusikymmentä aktiivista nuorta sekä kahdeksan vapaaehtoista koulutusvastaavaa. Harrastus alkaa syyskuun alussa ja harjoittelua tehdään kolmessa eri ryhmässä joka viikko pois lukien koulujen lomat. Ikä ja kokemus ratkaisevat nuoren harjoitteluryhmän. Harjoittelu tapahtuu paloasemalla tai lähimaastossa. Harrastus kiinnostaa tasapuolisesti sekä tyttöjä että poikia. Lahjoituksesta osa käytetään suojavarusteiden hankkimiseen ja osa nuorten virkistäytymiseen sekä yhdessä oloon retken muodossa. ”Kaikki töysäläiset nuoret ovat tervetulleita mukaan harrastukseen ja meillä on jatkuva sisäänotto”, kannustaa Töysän palokunnan nuoriso-osaston vastuukouluttaja Janne Lampi.

Lahjoituksia tulossa lisää

Oma Säästöpankki Tuurin konttori tekee muutamia lahjoituksia lisää vuoden 2018 alussa. Kannustamme eri yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita yhteydenottoihin ehdotusten kanssa. Miten saisimme lahjoituksella mahdollisimman paljon elinvoimaa Töysään?

Pankki aktiivisesti lähellä ja läsnä

Oma Säästöpankin Tuurin konttori on aktiivisesti läsnä paikallisessa arjessa. Syksyn aikana pankin Tuurin konttori järjestää monenlaista toimintaa. Elokuussa 26.8. Töysän Nuorisoseurantalolla on tanssit. Tapahtuman järjestävät Töysän Säästöpankkisäätiö yhdessä Töysän Nuorisoseuran kanssa ja tapahtumassa ovat mukava myös Oma Säästöpankin Tuurin ja Ähtärin konttorit. Tanssien musiikista vastaa Jukka Lampela yhdessä Lapponia-orkesterin kanssa. Ja syyskuussa 1.9. Töysän Säästöpankkisäätiö yhdessä Oma Säästöpankin Tuurin ja Ähtärin konttoreiden kanssa järjestävät Tuurin koululla OmaSp Kympin, joka on koko perheen ilmainen ulkoilutapahtuma. Tarjolla on makkaraa, mehua sekä mukavaa syysillan viettoa ulkoilun merkeissä. Joulukuussa on tulossa lapsille ja koko perheelle suunnattu joulutapahtuma Ähtärin kotieläinpuistossa.

Lisätietoja antavat:

Oma Säästöpankki Oyj

Tuurin palvelupäällikkö Tuula Mäntylä, puh. 040 5058514, tuula.mantyla@omasp.fi
viestintäjohtaja Minna Sillanpää, puh. 050 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

Töysän Metsästysseura

puheenjohtaja Pertti Julku, puh. 040 5211959

Töysän Nuorisoseura

puheenjohtaja Minna Ala-Kanto, puh. 040 7599911

Töysän Palokunnan nuoriso-osasto

vastuukouluttaja Janne Lampi, puh. 050 4679324