Kansainvälinen LEI-tunnus yrityksille käyttöön marraskuussa 2017

Mediatiedote - Akaa, Alajärvi, Alavus keskusta, Hämeenlinna, Hamina, Seinäjoki Hyllykallio, Lempäälä Ideapark, Ilmajoki, Imatra, Kurikka Jalasjärvi, Joensuu, Joroinen, Kankaanpää, Kauhajoki, Kotka, Kouvola, Kuortane, Lappeenranta, Mikkeli, Asiakaspalvelu, Parkano, Riihimäki, Savonlinna, Seinäjoki keskusta, Tampere keskusta, Alavus Tuuri, Ähtäri & Lahti
22.8.2017 14:15

Hyvä asiakkaamme

Uusi kansainvälinen sääntely edellyttää, että marraskuun 2017 alussa jokaisella arvopaperikauppaa käyvällä yrityksellä on voimassa LEI-tunnus (Legal Entity Identifier) eli kansainvälinen yhteisötunnus. Tunnus on tarkoitettu finanssimarkkinoilla toimivien yritysten ja yhteisöjen tunnistamiseen, ja sen avulla pyritään parantamaan rahoitusmarkkinoiden läpinäkyvyyttä.

Jos yrityksesi omistaa arvopapereita ja käy arvopaperikauppaa, tulee sinun hankkia yrityksellesi LEI-tunnus. Teethän hakemuksen hyvissä ajoin, jotta tunnus on voimassa heti marraskuun alussa ja arvopaperikaupankäynti voi jatkua sujuvasti.

LEI-tunnus haetaan Patentti- ja rekisterihallitukselta ja se on maksullinen.  Hakulomake ja -ohjeet löytyvät Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta www.prh.fi (Kaupparekisteri – LEI-tunnus). Hakemuksen käsittely kestää noin kuukauden ajan, jonka jälkeen pankki saa automaattisesti tiedon tunnuksesta.

Oma konttorisi palvelee sinua kaikissa asiaan liittyvissä kysymyksissä. Voit olla yhteydessä meihin myös verkkopankkisi palvelukansion kautta.

Yhteystiedot:
p. 0207 640 600
www.omasp.fi

Parhain terveisin
Oma Säästöpankki Oyj