Mielen ja kehon hyvinvointi kulkevat käsi kädessä – yhteistyöllä ihmiset liikkeelle

Mediatiedote - Kankaanpää
5.9.2017 09:00

Oma Säästöpankki ja Kuntokeskus Palatsi Kankaanpäässä tarjoavat maksutta mahdollisuuden työikäisille ihmisille osallistua liikunta- ja elämäntapamuutoskurssille syys- ja lokakuussa 2017. Kurssi käynnistyy 26.9. klo 17 jatkuen viisi kertaa tiistaisin. Mukaan ryhmään otetaan 20 osallistujaa ja heiltä ei vaadita pankin tai kuntokeskuksen aiempaa asiakkuutta. Kuntokeskus Palatsin yrittäjät Emma Junnila ja Mervi Silvola toimivat ryhmän vetäjinä yhdessä. Osallistumisia otetaan vastaan Oma Säästöpankin Kankaanpään konttoriin puhelimitse 020 758 2530.

”Mielen ja kehon hyvinvointi on aina ajankohtaista. On varmasti paljon ihmisiä, jotka haluavat muuttaa elämäänsä ja aloittaa tällaisen muutoksen elämässään, mutta kynnys voi olla suuri. Halusimme tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuden, hypyn uuteen maailmaan. Meille on tärkeää paikallisena pankkina olla läsnä ihmisten arjessa ja myös tällä tavoin tuoda hyvinvointia paikkakunnalle. Ryhmän koko rajattiin 20 henkilöön. Näin kurssilla jää riittävästi aikaa panostaa myös henkilökohtaiseen ohjaukseen. Mikäli kurssista tulee supersuosittu, lupaan järjestää vielä toisen samanlaisen tämän talven aikana”, kertoo Oma Säästöpankin Kankaanpään konttorin palvelupäällikkö Aarni Määttä.

Hymyssä suin tullaan ja hymyssä suin tervehtien lähdetään

”Minun mielestäni on ihan loistava idea, että Kankaanpäässä tarjotaan uudenlaista yhteistyötä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kuntokeskus Palatsi saa mahdollisuuden toteuttaa yhteistyötä tässä muodossa. Kurssin aikana tutustutaan moniin eri lajeihin. Lisäksi tapaamisissa pohditaan syömiseen ja nukkumiseen liittyviä asioita, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ohjelma on suunniteltu niin, että jokainen osallistuja saa varmasti mahdollisuuden kokea onnistumisen elämyksiä. Viidessä viikossa ennättää tapahtua monia hyviä muutoksia. Kannustan työikäisiä kaupunkilaisia rohkeasti liikkeelle. Ensimmäinen askel on aika vaikein askel, mutta sen jälkeen on jo paljon helpompaa. Liikunnan ei aina tarvitse olla kieli vyön alla juoksemista, se voi myös olla hauskaa yhdessäoloa. Kahdenkymmenen henkilön ryhmä on helppo pitää liikkuvana ja siinä pystyy ottamaan hyvin myös erityistarpeet huomioon sekä oppia tuntemaan osallistujat muutoinkin kuin nimeltä. Tavoitteena on saada aikaan pieni joukkue, toinen toistaan tukeva porukka”, pohtii Kuntokeskus Palatsin yrittäjänä kolme vuotta toiminut Mervi Silvola.

Ryhmän ja kaverien tuki saa liikkumaan

Yli 30 vuotta pankkiuraa tehnyt Mirva Sillanpää on jo ilmoittanut itsensä kurssille mukaan kuultuaan asiasta esimieheltään. ”Olen kiinnostunut omasta hyvinvoinnista. Tarvitsen liikkuakseni ryhmän ja kaverien tuen. Toivon, että kurssi antaa kipinän jatkaa liikuntaa ja lihaskunnon ylläpitoa myös jatkossa säännöllisesti. Kun ikää alkaa tulla on yhä enemmän kiinnitettävä huomiota ravintoon, nukkumiseen ja liikkumiseen. Uskon, että liikkuminen myös auttaa parempaan unen laatuun”, pohtii palveluneuvoja Mirva Sillanpää.

Lisätietoja antavat:

Oma Säästöpankki Oyj

Kankaanpään palvelupäällikkö Aarni Määttä, puh. 040 6579944, aarni.maatta@omasp.fi
Kankaanpään palveluneuvoja Mirva Sillanpää, puh. 040 1463012, mirva.sillanpaa@omasp.fi
viestintäjohtaja Minna Sillanpää, puh. 050 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

Kuntokeskus Palatsi

yrittäjä Mervi Silvola, puh. 0400 940 686

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki. Palvelemme paikallisesti 125 000 asiakasta 35 konttorin ja noin 270 henkilön voimin. Tahtotilamme on tarjota paikkakunnan parasta palvelua. Oma Säästöpankki toimii Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan ja Satakunnan alueilla. Pankki on muodostunut näillä alueilla aiemmin toimineista vahvoista ja kannattavista pankeista. Taseemme on yli 2 miljardia euroa. Pankin vakavaraisuus on erinomaisella tasolla ja pankin kannattavuus koko toimialan parhaimmistoa. Paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat omistavat pankin. www.omasp.fi