Muutoksia verkkopankin ja OmaMobiilin kirjautumiseen

Mediatiedote
23.11.2020

Verkkopankin kirjautumisen muutokset

Olemme ottaneet käyttöön tekstiviestin lisävahvistuksen maksujen vahvistamiseen. Laajennamme nyt tekstiviestin lisävahvistuksen myös verkkopankin sisäänkirjautumiseen 9.12. alkaen. Jos käytät verkkopankkiin kirjautumisessa paperista avaintunnuskorttia, tarvitset avainkortin turvaluvun lisäksi tekstiviestillä saapuvan turvakoodin.

Tekstiviestin lisävahvistusta tarvitset jatkossa myös jokaisen maksun vahvistuksen yhteydessä. Voit edelleen vahvistaa useamman maksun kerralla.

Varmistathan että sinulla on lisävahvistus käytössä hyvissä ajoin, voit ottaa lisävahvistuksen käyttöön verkkopankin asetuksista jo nyt.

Muissa tunnistamisen palveluissa voit käyttää avaintunnuskorttia edelleen ilman lisävahvistusta.

OmaMobiilin kirjautumisen muutokset

OmaMobiilin kirjautumiseen tulee muutos joulukuun alussa, jonka jälkeen OmaMobiiliin voi kirjautua ainoastaan käyttämällä OmaVahvistus-sovellusta. Otathan OmaVahvistuksen käyttöön jo viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Lataa helppo ja turvallinen OmaVahvistus

Ota käyttöön OmaVahvistus-sovelluksemme. OmaVahvistus on turvallinen ja helppo tapa tunnistautua. Mobiilisovelluksen käyttöönottoon tarvitset älypuhelimen, verkkopankkitunnuksesi sekä yhden luvun avaintunnuskortistasi. Sovelluksen lataaminen on maksutonta ja se tapahtuu sovelluskaupassa (App Store tai Google Play). Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon löydät täältä.

Näin otat käyttöön lisävahvistamisen verkkopankissasi

  • kirjaudu verkkopankkiisi
  • klikkaa nimeäsi sivun oikeassa ylälaidassa
  • valitse ”Turvallinen käyttö” -otsikon alta tekstilinkki ”Ota lisävahvistaminen käyttöön”
  • kirjoita avautuvaan kenttään matkapuhelinnumerosi, ja hyväksy lisävahvistamisen ohjeet
  • vahvista kirjoittamasi matkapuhelinnumero klikkaamalla vihreää Vahvista-painiketta
  • saat matkapuhelimeesi tekstiviestin, jonka ensimmäinen lause on "Lisävahvistuksen käyttöönotto."
  • syötä viestissä oleva 6-numeroinen turvaluku verkkopankissa puhelinnumerosi alla olevaan tekstikenttään ja klikkaa Vahvista-painiketta
  • varmistuksena matkapuhelinnumerosi onnistuneesta tallentumisesta järjestelmäämme, tulee kirjautumissivulle näkyviin teksti "Matkapuhelimesi 0123456789 rekisteröinti lisävahvistamiskäyttöä varten onnistui”
  • lisävahvistuksen käyttöönotto on valmis, ja voit maksaessasi jatkaa avaintunnuskortin käyttöä yhdessä tekstiviestivahvistuksen kanssa.

Mikäli tarvitset lisätietoja, asiassa auttavat mielellään asiakaspalvelumme tai oma konttorisi.