Oma Säästöpankissa vastuullisuus näkyy myös kesätyöntekijöiden rekrytoinneissa

Mediatiedote - Valtakunnallinen
17.6.2020

OmaSp on rekrytoinut lähes 40 kesätyöntekijää sekä asiakaspalvelutehtäviin että hallintoon eri puolille Suomea. Pankki on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa ja on sitoutunut mukana olollaan hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle.

”Useat paikalliset konttorimme ovat rekrytoineet kesätyöntekijöitä asiakaspalvelutehtäviin. Kesätyöpaikka toimii nuorelle useasti ponnahduslautana myös tulevaisuuden työuralle. Moni kesätyöntekijä jatkaakin meillä tulevina kesinä, opintojen ohessa tai lopputyön tekijänä. On mukavaa ja mieluista tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjota harjoittelu- ja lopputyöpaikkoja monella eri koulutusasteella. Kesätyöntekijät ovat pankkimme tulevaisuuden tähtiä”, sanoo OmaSp:n talous- ja hallintojohtaja Sarianna Liiri.

Pankin neljästä vastuullisuusteemasta on yhtenä yhteisen hyvinvoinnin edistäminen ja aktiivinen paikallisen elinvoimaisuuden kehittäminen: ”Hyvänä käytännön esimerkkinä tästä vastuullisuusteemasta toimii juuri kesätyöpaikkojen tarjoaminen maakunnissa. Näin voimme osaltamme olla edistämässä kestävää talouskasvua ja työllisyyttä. Maksetut kesätyöpalkat ja sosiaalikulut vaikuttavat positiivisesti kesätyöntekijöihin ja sitä kautta ympäröiviin yhteisöihin. Kesätyöpaikkoja tarjoamalla kehitämme myös nuorten taloustaitoja. Tänä kesänä tuntuukin erityisen mukavalta, että voimme tarjota kesätyöpaikkoja eri puolilla Suomea ja kantaa vastuumme nuorista työuraansa aloittavista”, kertoo OmaSp:n viestintäjohtaja Minna Sillanpää.