Oma Säästöpankki kehittää yritysrahoitusta Euroopan investointirahaston turvin

Mediatiedote - Akaa, Alajärvi, Alavus Keskusta, Hämeenlinna, Hamina, Seinäjoki Hyllykallio, Lempäälä Ideapark, Ilmajoki, Imatra, Kurikka Jalasjärvi, Joensuu, Joroinen, Kankaanpää, Kauhajoki, Kotka, Kouvola, Kuortane, Lappeenranta, Mikkeli, Asiakaspalvelu, Parkano, Riihimäki, Savonlinna, Seinäjoki Keskusta, Tampere, Alavus Tuuri, Ähtäri & Lahti
24.1.2017 12:00

Oma Säästöpankki Oyj on allekirjoittanut tänään takaussopimuksen Euroopan investointirahaston (EIR) kanssa. Yhteistyöohjelman tavoitteena on helpottaa suomalaisten pk-yritysten luoton saantia ja kannustaa investointeihin. 

Oma Säästöpankin tekemä sopimus kattaa yhteensä 100 miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille pk-sektorilla toimiville yrityksille. Luotonannon riskit jaetaan Oma Säästöpankin ja EIR:n kesken. 

– Olemme todella tyytyväisiä, että EIR on valinnut meidät yhteistyökumppanikseen. Tämä on hieno tilaisuus olla tukemassa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä entistä vahvemmin, Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo.

Oma Säästöpankki haluaa takausohjelmassa mukana olollaan vastata pk-yritysten investointitarpeisiin ja siten osaltaan vauhdittaa Suomen talouskasvua. Uutta rahoitusta tarjotaan sekä pk-yrityksen perustamisen alkuvaiheen investointeihin että nykyisten toimintojen tehostamiseen ja uusien hankkeiden toteuttamiseen. 

Pankki yrittäjien tarpeisiin

Nyt käynnistyvä kaksivuotinen takausohjelma on luonnollinen jatkumo Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) kanssa lokakuussa 2015 solmitulle jälleenrahoitussopimukselle. Molempien lainaohjelmien tarkoituksena on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuuksia saada investointirahaa.

– Oma Säästöpankin haluaa tarjota parasta pankkipalvelua myös yritysasiakkaille. Uskomme, että asiakasyrityksemme kokevat tuoreen yhteistyökuvion hyvänä mahdollisuutena parantaa rahoitusmahdollisuuksiaan, Sydänlammi sanoo.

Yritysrahoituksen osuus pankin luottokannasta on noin neljännes. Suurin osa yritysasiakkaista toimii pk-sektorilla tai maa- ja metsätalousalan yrittäjinä.

Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, Oma Säästöpankki Oyj, puh. 045 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Tallenne tiedotustilaisuudesta: http://valtioneuvosto.fi/live