OmaSp edistää pk-yritysten rahoitusta Euroopan investointirahaston turvin

Mediatiedote - Valtakunnallinen
9.6.2020

Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp) on allekirjoittanut uuden jatkokiintiön takaussopimuksesta Euroopan investointirahaston (EIR) kanssa. Yhteistyöohjelman tavoitteena on helpottaa suomalaisten pk-yritysten luoton saantia ja kannustaa investointeihin. Jatkosopimus kattaa yhteensä 75 miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille PK-yrityksille. Luotonannon riskit jaetaan OmaSp:n ja EIR:n kesken.

Uutta rahoitusta tarjotaan sekä pk-yrityksen perustamisen alkuvaiheen investointeihin että nykyisten toimintojen tehostamiseen ja uusien hankkeiden toteuttamiseen. Takauksen avulla on mahdollista pienentää pk-yrityksien rahoitukseen liittyviä vakuusvaateita.

Pankki pk-yrittäjien tarpeisiin

OmaSp:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi on tyytyväinen, että pankki voi osaltaan olla vauhdittamassa Suomen talouskasvua: ”Tuntuu mukavalta, että EIR on valinnut meidät toistamiseen yhteistyökumppanikseen. Tämä on hieno tilaisuus tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja heidän toimintaedellytyksiään entistä vahvemmin ja erityisesti tällaisina aikoina.”

”Yritysrahoituksen osuus pankin luottokannassa on noin neljäkymmentä prosenttia ja takausohjelman avulla voimme vastata moniin pk-yritysten investointitarpeisiin. Haluamme tarjota parasta pankkipalvelua myös yritysasiakkaille ja uskon, että asiakasyrityksemme kokevat yhteistyökuvion hyvänä mahdollisuutena parantaa rahoitusmahdollisuuksiaan. Oikea-aikaisella ja nopeilla muutoksilla on yritysten mahdollista myös tänä aikana kasvattaa liiketoimintaansa. Nyt odotetaan rohkeutta ja poikkeuksellista uusiutumiskykyä ja kypsyyttä tehdä päätöksiä", pohtii OmaSp:n asiakasliiketoiminnan johtaja Pasi Turtio.