OmaSp jatkaa avaintunnuskortin käyttöä – OmaVahvistus-sovellus ensisijainen vaihtoehto tunnistautumiseen

Mediatiedote
12.9.2019

Tunnuskortin käyttö ja maksamiseen liittyvät muutokset ovat herättäneet paljon keskustelua viime aikoina. Tämän taustalla on maksupalvelulain eli PSD2:n tuomat muutokset, jotka tulevat voimaan syyskuussa. Avaintunnuskortin käyttö jatkuu OmaSp:ssä myös sen jälkeen, kun uusi maksupalvelulaki tulee voimaan. Lisävahvistuksena tunnuskorttien rinnalle tuomme turvallisen ja tutun tunnuskorttia varmentavan tekstiviestikäytännön. Ajankohta tekstiviestivarmenteen käyttöönotolle vahvistuu myöhemmin ja kerromme siitä erikseen.

OmaSp:n asiakkaat voivat jatkossakin kirjautua ja hyödyntää tunnistautumiseen pankkitunnuksia (käyttäjätunnus, salasana ja avaintunnuskortti), OmaVahvistus-sovellusta ja mobiilivarmennetta. Ja korttimaksamisen vahvaan tunnistamiseen asiakkaat voivat käyttää kaikkia tunnistusvaihtoehtojamme, joista suosittelemme OmaVahvistus -sovellusta tai mobiilivarmennetta. Avaintunnuskortilla voi kirjautua esimerkiksi Kelan tai Verohallinnon palveluihin.

OmaVahvistus-sovellus on ensisijainen vaihtoehto tunnistautumiseen, kun käytössä on älypuhelin. Se on helppo ja turvallinen tapa vahvistaa vastaavat tapahtumat, jotka nykyisin vahvistat avaintunnuskortin tai mobiilivarmenteen turvin. Sovelluksen saa käyttöön nykyisillä OmaSp:n verkkopankkitunnuksilla. Käyttöönoton yhteydessä määritetään itse PIN-koodi, jonka avulla jatkossa vahvistetaan tapahtuma. Pidäthän avaintunnuskortin tallessa, vaikka siirtyisitkin OmaVahvistuksen käyttöön PIN-koodin unohtamisen varalta.

Jokaisen asiakkaan on hyvä varautua, että yhä useammin verkko- tai sovellusostoksia vahvistetaan kortin tietojen lisäksi verkkopankkitunnuksilla. Muutoksen taustalla on ennen kaikkea maksamien turvallisuuden takaaminen.