OmaVahvistus Mobiilivarmenteen tilalle maksujen vahvistamiseen

Mediatiedote - Valtakunnallinen
26.5.2020

Olemme luopumassa Mobiilivarmenteen käytöstä. Mobiilivarmenne poistuu tunnistuspalvelusta 7.6.2020. Jatkossa maksut on helppo vahvistaa OmaVahvistus -sovelluksellamme. OmaVahvistus on turvallinen ja kätevä tapa tunnistautua. Sovelluksen käyttöönottoon tarvitset älypuhelimen, verkkopankkitunnuksesi sekä yhden luvun avaintunnuskortistasi. Sovelluksen lataaminen on maksutonta ja se tapahtuu sovelluskaupassa (App Store tai Google Play). Ohjeet sovelluksen käyttöönottoon löydät täältä.

Jos käytössäsi ei ole älypuhelinta, verkkopankissa tulee ottaa käyttöön SMS-lisävahvistus. Jotta avaintunnuskortin käyttöä voi jatkaa, SMS-lisävahvistus tulee ottaa käyttöön verkkopankissa 7.6.2020 mennessä. Näin varmistetaan verkkopankkimaksujen ja muiden verkkomaksujen onnistuminen jatkossakin. Ohjeet SMS-lisävahvistuksen käyttöönottoon löydät täältä. SMS-lisävahvistuksen käyttöönottoon tarvitset matkapuhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä.

Jos käytössäsi ei ole älypuhelinta OmaVahvistuksen käyttöönottamiseksi tai matkapuhelinta SMS-lisävahvistuksen käyttöönottamiseksi, suosittelemme suoramaksusopimuksen tekemistä.

Mikäli tarvitset lisätietoja, asiassa auttavat mielellään asiakaspalvelumme tai oma konttorisi.