Kuvassa Oma Säästöpankin konttori

Useita huijausyrityksiä liikkeellä

Mediatiedote
13.9.2021

Erilaiset huijausviestit sekä -sivut ovat yleistyneet. Suosittelemme noudattamaan varovaisuutta erityisesti teksti- ja sähköpostiviestien suhteen. Huijarit saattavat lähettää linkkejä sivustoille, joissa yritetään kalastella asiakkaalta tietoja. Muistathan, ettemme koskaan kysy esimerkiksi verkkopankkitunnuksia tai maksukortin tietoja puhelimitse tai sähköpostilla ilman tunnistautumista.

Tällä hetkellä on aktiivisena laaja huijauskampanja, jossa haettaessa hakukoneella (Google tai Bing) OmaKanta -palvelun osoitetta, tulee ensimmäiseksi hakutulokseksi huijausivuston linkki (rikolliset ostaneet mainoksen, joka tulee esille OmaKanta-hakusanalla). Linkki johtaa aidon näköiseen tunnistussivuun, jossa voi valita eri pankkien tunnistuspalvelut. Väärennettyjen tunnistussivujen kautta rikolliset kalastelevat haltuunsa käyttäjien tunnuksia ja käyttävät niitä rahan varastamiseen tililtä.

Turvallisen verkkoasioinnin varmistamiseksi:

  • Olethan erityisen varovainen tekstiviestillä tai sähköpostitse saapuvien linkkien suhteen.
  • Kirjoita pankin osoite selaimen osoitekenttään ja siirry verkkopankkiin vain kotisivujemme kautta tai käytä OmaMobiili-sovellusta. Voit myös tehdä selaimeen kirjanmerkin oman pankkisi verkkosivun osoitteelle.
  • Ethän luovuta henkilökohtaisia pankkitunnuksiasi kenellekään.
  • Olethan välittömästi yhteydessä asiakaspalveluumme, jos jokin saamasi viesti mietityttää tai epäilet antaneesi tunnuksesi epäilyttävälle taholle.