Yhteistyössä on voimaa - Street Workout kuntopuiston avajaisia vietetään Seinäjoella

Pörssitiedote - Seinäjoki Hyllykallio & Seinäjoki Keskusta
23.5.2017

Seinäjoen kaupungilla, Kuortaneen ja Töysän Säästöpankkisäätiöillä sekä Puuha Groupilla on aihetta tyytyväisyyteen. Nämä tahot ovat yhdessä mahdollistaneet uuden Street Workout kuntopuiston rakentamisen Seinäjoen jokirantaan, uimahallin ja urheilupuiston viereen. Puuha Group Oy on suunnitellut telineet yhteistyössä Suomen Street Workout ry:n kanssa. Katulajien suosio on nouseva trendi ja Street Workout on yksi niiden joukossa.

Uuden kuntopuiston avajaisia vietetään Seinäjoella 23.5.2017 klo 12.00-18.00. Mukana tilaisuudessa ovat muun muassa MM-kisoissa menestyneet lajia harrastavat Edgar Zindoga ja Kai Käräoja sekä yhteistyökumppaneina Cycli, LadyLine ja Solarsound.

Avajaisten ohjelma 23.5.2017

12:00 Avajaiset ja nauhan katkaisu; Seinäjoen Kaupungin asukaslautakunnan puheenjohtaja Piia Kattelus ja Oma Säästöpankki Oyj:n Hyllykallion konttorinjohtaja Harri Karjalainen
12:15 Puhe; Kuortaneen Säästöpankkisäätiön asiamies Pasi Turtio
12:20 Street Workout show
12:30-13:30 Koululaisten yhteistreenit
13:30 SH’BAM, LadyLine
14:15 Senioreiden yhteistreenit
16:15 Street Workout show
16:20-18:00 Yhteistreenejä ja vapaata harjoittelua sekä laiteopastusta (aloittelijoille ja kokeneille omat harjoitukset)

Rohkeasti kokeilemaan

”Laitekokonaisuus sopii väriltään ja kooltaan hyvin valittuun paikkaan. Kuntopuiston toteutus on hieno esimerkki nykyaikaisesta yhteistyöstä, jossa Seinäjoen kaupungin puolelta hanketta rahoittivat asukaslautakunta sekä puistotoimen viherrakentaminen”, kertoo kaupunginpuutarhuri Kari Hirvensalo.

”Kuntopuisto on kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Toivon, että ohikulkijat varta vasten pysähtyisivät tutustumassa siihen. Kuntopuisto toimii erilaisille käyttäjäryhmille ja toimii vaikka harjoittelupaikkana kuntoryhmille. Paikan sijainti valikoitui sen perusteella, että se on puistoraitin varrella. Lisäksi vieressä ovat myös uimahallin ja urheilutalon palvelut”, kertoo Seinäjoen kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila.

Lisää hyviä ideoita odotetaan

”Säätiömme tavoitteena on muun muassa tukea kotiseutua, edistää hyvinvointia sekä säästämistä. Kuntopuisto on konkreettinen tuki omistajasäätiöiltämme. Nyt saamme olla mukana mahdollistamassa kuntopuistoa, jonka avulla henkilöiden sosiaalinen, henkinen ja fyysinen kunto voivat parantua ja voimme tarjota uutta tapaa liikkua. Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta hankkeesta, jossa haluamme olla mukana jatkossa. Haastamme erilaisia yhdistyksiä ja seuroja aktiiviseen yhteydenottoon ja uusien ideoitten esittämiseen”, sanoo Kuortaneen Säästöpankkisäätiön asiamies Pasi Turtio.

”On mukava työskennellä pankissa, jossa omistajat toimivat tällä tavoin. Tässä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, mitä paikallinen pankkitoiminta on. Pääsemme työskentelemään paikallisten sidosryhmien kanssa sekä toteuttamaan tällaisia hankkeita kotimaisten yritysten kanssa hyvässä yhteistyössä.”, kertoo Oma Säästöpankin Hyllykallion konttorinjohtaja Harri Karjalainen.

Paikallisessa yhteistyössä on voimaa

”Street Workout -telineitä on asennettu Suomeen noin kaksikymmentä. Tuote lanseerattiin viime kesänä ja sen kysyntä on yllättänyt meidät kaikki positiivisesti. Laitteessa tehdään kehon painoa hyödyntäen erilaisia liikkeitä ja se sopii kaiken ikäisille sekä kaiken kuntoisille aloittelijasta huippukuntoiselle. Alueelle tulee ohjekyltti perusliikkeistä ja tueksi mobiilisovellus, jonka avulla pääsee hyvin matkaan. Mobiilisovelluksessa löytyy 10 opasvideota, jotka opastavat liikkeiden tekemiseen. Varusteena riittää joustavat jumppavaatteet.

Vastuskuminauhan voi ottaa avuksi liikkeiden tekemiseen. Meille Puuha Groupissa tämä hanke jää mieleen ainutlaatuisena, sillä jokainen mukana oleva taho on lähtenyt rohkeasti mukaan uudenlaiseen yhteistyötapaan toteuttamaan liikuntatuotetta kuntalaisten käyttöön”, summaa Puuha Groupin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Niina Ketonen.

Lisätietoja antavat:

Seinäjoen kaupunki
liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila, puh. 0400 664032, anne.kotila@seinajoki.fi
kaupunginpuutarhuri Kari Hirvensalo, puh. 044 4181811,kari.hirvensalo@seinajoki.fi

Kuortaneen Säästöpankkisäätiö
asiamies Pasi Turtio, puh. 040 4845559, pasi.turtio@omasp.fi

Töysän Säästöpankkisäätiö
asiamies Pasi Sydänlammi, puh. 045 6575506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oyj
konttorinjohtaja Harri Karjalainen, 040 6724539, harri.karjalainen@omasp.fi
viestintäjohtaja Minna Sillanpää, puh. 050 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi