Muutama turvallisuusvinkki avuksesi 

Olemme koonneet sinulle muutaman vinkin, joiden avulla verkkopankkitunnusten ja verkkopankin käyttö on turvallista. Missä tahansa, turvallisuuteen liittyvässä asiassa, voit myös kääntyä Oma Säästöpankin puoleen. Vastaamme ja autamme sinua mielellämme. 


Älä luovuta tunnuksiasi eteenpäin

Tärkeintä verkkopankin ja verkkopankkitunnusten osalta on muistaa, ettei verkkopankkitunnuksia, turvalukuja tai henkilötunnusta pidä luovuttaa koskaan eteenpäin. Ne ovat henkilökohtaisia. Verkkopankkitunnuksilla voit varmentaa oman henkilöllisyytesi paitsi verkkopankissa myös monissa sähköisissä palveluissa. Verkkopankkitunnuksiasi tai muita henkilökohtaisia tietoja ei saa antaa myöskään verkkosivustoilla, jolle olet siirtynyt sähköpostissa olevan epämääräisen linkin kautta. 


Verkkopankin ja tunnuslukujen turvallinen säilytys ja käyttö

Tunnusluvut, salasanat ja avainlukukortti pitää säilyttää huolellisesti ja erillään toisistaan. Suosittelemme myös, että opettelet ulkoa verkkopankkisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Se lisää verkkopankin turvallista käyttöä. 

Verkkopankkia käyttäessäsi muista aina kirjautua ulos verkkopankista “Kirjaudu ulos” -painikkeella. Tällöin voit olla varma, että verkkopankki sulkeutuu, eikä kukaan muu pääse käyttämään sitä. Jos käytät verkkopankkia julkisissa tiloissa, niin muista aina tyhjentää selaimen välimuisti ja historiatiedot uloskirjautumisen jälkeen. Sulje myös käyttämäsi internetselain.

Kaiken pankkiasioinnin turvallisuuden perusta on, että tarkkailet säännöllisesti tilitapahtumiasi. Siten varmistut, ettei kukaan käytä verkkopankkitunnuksiasi tai korttejasi väärin.

Suojaa oma tietokoneesi haittaohjelmilta virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla. Muista myös päivittää ohjelmistot. 


Tunnistaudu turvallisesti verkkopankkitunnuksilla

Useilla verkkosivuilla voit käyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi tunnistautumiseen. Tunnistautuminen on turvallista, eivätkä ulkopuoliset pääse lukemaan palveluntarjoajalle välitettäviä tietoja. Kaikki tietoliikenne asioimisen aikana turvataan SSL-salausmenetelmällä. Myös palveluntarjoajan tiedot vamistetaan erillisen turvakoodin avulla.

Verified by Visa -palvelu tuo lisäturvaa korttimaksamiseen verkossa. Verified by Visa -palvelussa osto varmistetaan maksutilanteessa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu varmentaa myös kauppiaan ja ostajan olevan kaupan oikeita osapuolia, jolloin ostosten teko on turvallista. Verified by Visa -palvelun avulla voit maksaa niissä verkkokaupoissa, jotka ovat ottaneet palvelun käyttöön. Tunnistat nämä liikkeet Verified by Visa -logosta.


Verkkopankkitunnukset kadoneet tai joutuneet vääriin käsiin

Epäiletkö verkkopankkitunnustesi joutuneen toisen henkilön tietoon? Ilmoita siitä heti meille Oma Säästöpankkiin puh. 020 7640 600 (ark. klo 8-18) tai 020 333 (24 h). Turvallisuutesi vuoksi verkkopankkitunnuksesi pitää tällöin aina sulkea. Saat uudet tunnukset käyttöösi olemalla yhteydessä omaan Oma Säästöpankin konttoriisi.


Haluatko lisää tietoa?

Saat lisää tietoa verkkopankin ja verkkopankkitunnusten turvallisesta käytöstä ottamalla meihin yhteyttä!

Aloita chatVaraa palveluaika