Pohja yrityksen tulokselliselle toiminnalle

Yrityksen perustamisessa kaikki alkaa hyvästä liiketoimintasuunnitelmasta, joka parhaimmillaan antaa vankan pohjan yrityksesi jatkuvalle kehittämiselle. Hyvä liiketoimintasuunnitelma kuvaa selkeästi ja konkreettisesti yrityksen toimintaa. Liiketoimintasuunnitelma on ikään kuin yritystoiminnan perusta, jossa tarkastellaan yrityksen ja sen tuotteiden tai palveluiden sisältöjä, ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia.

Liiketoimintasuunnitelma voi sisältää esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Yritysidea: perustelut yrityksen perustamiselle ja suunnitellulle liikeidealle.
  • Tuotteet ja palvelut: mitä ne ovat, mitkä ovat niiden vahvuudet ja heikkoudet markkinoilla.
  • Asiakkaat ja markkinat: keitä he ovat, mitä tarpeita heillä on, minkälainen on markkina- ja kilpailutilanne.
  • Yrityksen toimintatavat: miten yrityksesi toimii, missä toimitiloissa, mitä tuotantovälineitä tai työvoimaa tarvitset, kuinka järjestät myynnin, kirjanpidon ja talouden suunnittelun.
  • Pääoman tarve ja rahoitus: paljonko tarvitset rahaa investointeihin ja käyttöpääomaksi, kuinka järjestät rahoituksen ja mahdolliset vakuudet.
  • Kannattavan toiminnan edellytykset: kustannukset, hinnoittelu, myyntikatteen tarve jne.

Paikallisesti löydät tukea ja apua oman alueesi elinkeinoyhtiöltä. Verkosta löytyy myös paljon apuja, esimerkiksi Yritys-Suomen Oma Yritys-Suomi -palvelussa pääset laatimaan yrityksesi liiketoimintasuunnitelmaa sähköisessä toimintaympäristössä. Myös Uusyrityskeskus tarjoaa vinkkejä alkavalle yrittäjille maksuttomassa oppaassaan. Me Oma Säästöpankissa autamme mielellämme yrityksesi maksuliikenneasioissa sekä rahoitusta ja investointeja koskevissa asioissa. Ota meihin yhteyttä vaikka heti!

Aloita chatVaraa palveluaika