Hoppa till huvudinnehåll
Oma Säästöpankin asiakas

Hur ansöker jag om bostadslån?

Det är smidigt att ansöka om bostadslån i OmaSp. Du kan lämna en kontaktförfrågan på nätet eller ta direktkontakt med ditt lokalkontor.

 1. Kontakta banken när du har behov av bostadslån

När du vill köpa en bostad eller bygga ett nytt hus och behöver ett bostadslån är det ett bra tillfälle att kontakta banken. Du behöver inte ännu känna till objektet utan vi kan hjälpa dig att planera ett lämpligt bostadslån redan på förhand. 

2. Möte med en bankspecialist

Vi kan arrangera ett möte på nätet eller på ditt lokalkontor, valet är ditt. Det är bra att ta med uppgifterna om köpeobjektet till mötet, till exempel försäljningsbroschyren, om du redan känner till objektet. Det är också bra att ta med ett par löneintyg eller kontoutdrag för ett par månader så vi kan konstatera dina månatliga inkomster. Dessutom är det bra att göra en förteckning över dina nuvarande tillgångar och besparingar. Om du är på väg att köpa en bostad tillsammans med en annan person, är det bra om ni båda deltar i mötet.

3. Kartlägga behoven för bostadslånet

I mötet går vi igenom din övergripande ekonomiska situation och uppgifterna för objektet som ska köpas eller byggas, lånebehovet, eventuella tilläggssäkerheter och andra frågor som påverkar kreditbeslutet. Vi erbjuder dig heltäckande lösningar för dina bankärenden.

4. Preliminärt lånebeslut

Vi ger dig ett preliminärt beslut om bostadslån, som presenterar lånevillkor, betalningsplan och en uppskattning av kostnaderna och räntorna under lånetiden.

5. Hitta rätt objekt

När du har hittat det rätta objektet är det dags att kontakta banken eller ta direktkontakt med din egen specialist. Ni går tillsammans igenom objektets uppgifter och säkerställer att de duger som säkerhet för bostadslånet. Sedan är det dags att bestämma datum för bostadsaffären och arrangera flytten till ditt nya hem!

Läs mer