Hoppa till huvudinnehåll
Oma Säästöpankin asiantuntija

Mediebank

OmaSp:s bild- och logotypmaterial för mediebruk. Frågor gällande grafiska riktlinjer och användning av logon kan skickas till viestinta@omasp.fi. Vi hjälper dig gärna!

Logotyper för journalistiskt bruk 

OmaSps logotyp är ett registrerat varumärke som tillhör banken och vid användning av den måste hänsyn tas till varumärkesinnehavarens rättigheter. Logotypen får inte ändras eller redigeras på något sätt.

Logotypen har ett definierat skyddsområde, och innanför detta är det till exempel inte tillåtet att importera en annan logotyp eller något annat grafiskt element. Företagslogotypens skyddsområde omfattar storleken på bokstaven o i logotypen i samtliga riktningar.  Den minsta tillåtna höjden för logotypen försedd med slogan är 8 mm. Utan slogan kan minsta tillåtna höjd på 4 mm användas för logotypen.

Alltid när det finns möjlighet, används färgversionen av OmaSp:s logotyp. Den svartvita versionen kan användas när färgversionen inte är möjlig att använda (svartvitt tryck). Vid användning av negativversion, måste bakgrunden vara tillräckligt mörk. Vid användning av logotypen ovanpå bild måste bakgrunden vara tillräckligt harmonisk.

Vid tryckprodukter används CMYK-versionen och i digitala versioner används logotypens RGB-version.

Instruktioner för att skriva OmaSp:s namn

När moderbolaget nämns, används alltid den oförkortade formen Oma Sparbank Abp. Den förkortade formen OmaSp används i alla andra samband och den kan också anges i förkortad version inom parenteser: (OmaSp). OmaSp skrivs alltid ihop, utan mellanslag och med O och S i versaler.

Katso myös