Hoppa till huvudinnehåll
Oma Säästöpankin kortti

Ett Visa Credit/Debit-kort är det bästa bankkortet för vardagen

Du kan sköta dagliga betalningar enkelt och flexibelt med ett Visa Credit/Debit-kort. När du använder kortet kan du själv välja om du vill betala direkt från kontot eller med kredit.

Varför är Visa Credit/Debit-kombikortet ett bra val?

Kombikortet ger dig mer trygghet vid inköp och betalningar. Kortet har två funktioner: vanligt betalkort samt kreditkort med en överenskommen kreditgräns. Kortet är ett behändigt hjälpmedel både vid oförutsedda köp och planerad ekonomiförvaltning. 

Du har alltid med dig kortet i fickan, så du behöver inte förlita dig på andra avbetalningsupplägg. När du betalar med kredit får du i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid. Kortet fungerar som kassareserv alltid när du behöver lite extra pengar. Du kan föra över medel från Credit-sidan till ditt konto och smidigt betala tillbaka till ditt kort i nät- eller mobilbanken.

Återbetalningen sker flexibelt på din ekonomis villkor, med en minsta avbetalning på 5 % av det totala beloppet. En tilläggsfunktion som ingår automatiskt i kreditkort för privatkunder är kostnadsfri köpskyddsförsäkring på köp som kostar mer än 50 euro. 

Med ett Visa Credit/Debit-kort kan du betala och ta ut kontanter runt om i världen i tusentals affärer och automater som har en Visa-symbol. Du kan också göra trygga betalningar på nätet, och med den smidiga kontaktlösa betalningsfunktionen kan du genomföra små köp snabbt och säkert utan PIN-kod. Det är möjligt att koppla ett parallellkort till kortet.   

Hur beställer jag ett Visa Credit/Debit-kombikort?

Du kan få ett kombikort om du har fyllt 18 år, är kreditvärdig och har regelbundna inkomster. Om du är högskolestuderande i Finland kan du även få ett kreditkort för studerande. Du kan enkelt beställa ett nytt kort i vårt kontor eller nätbanken när du själv vill. I nätbanken ansöker du om ett nytt kort genom att fylla i formuläret Ansök om kort. Du hittar formuläret på sidan Ansökningar under fliken Ärenden. Du kan ansöka om den kreditgräns du vill ha, och om den senare visar sig vara för låg för dina behov kan du ansöka om höjning av kreditgränsen.

Kontakt

Läs mer