Hoppa till huvudinnehåll
Oma Säästöpankin asiantuntija

Bankförbindelsefullmakt

Med en bankförbindelsefullmakt kan du smidigt hantera fullmakter för ditt företags maskinspråkliga betalningsrörelse utan att behöva gå till banken. Du behöver bara fylla i formuläret nedan.

Vad är en bankförbindelsefullmakt?

En bankförbindelsefullmakt är en fullmakt som ett företag eller en organisation kan ge till en materialhanterare för att befullmäktiga denne att sköta företagets maskinspråkliga betalningsrörelse för företagets räkning via Web Services-kanalen eller företagsnätbanken. Materialhanteraren kan till exempel vara en bokföringsbyrå eller en programvaruleverantör.

Med en bankförbindelsefullmakt befullmäktigar du materialhanteraren att administrera de tjänster du väljer. Om ditt företag ännu inte har de utvalda tjänsterna i bruk öppnar vi dem åt dig. Med samma fullmakt kan du även anmäla att tidigare materialhanterares användarrättigheter ska upphävas.

Hur gör jag för att ge en bankförbindelsefullmakt?

Ladda ner bankförbindelsefullmakten längst ner på denna sida och fyll i uppgifterna för ditt företag och materialhanteraren samt de maskinspråkliga betalningsrörelsetjänster du vill att fullmakten ska gälla. Se till att noga fylla i alla fält som gäller tjänsterna som du vill ha. Anvisningar för att fylla i fullmakten finns på sida 3 i fullmakten. Vi rekommenderar att du fyller i fullmakten på dator då den är utformad för att vara enkel att fylla i elektroniskt.

Skriv under bankförbindelsefullmakten. Fullmakten måste skrivas under både av företagets representant (som måste ha rätt att ensam teckna firman) och av materialhanteraren (t.ex. bokföringsbyrå/bokförare). Glöm inte undertecknarnas namnförtydliganden. Fullmakten kan undertecknas manuellt eller med en underskriftstjänst som använder stark autentisering.

Skicka den undertecknade bankförbindelsefullmakten till banken med något av följande leveranssätt:

Datasäker leverans:

  1. som bilaga till ett meddelande i nätbanken/OmaMobiili
  2. kontakt med banken, varefter banktjänstemannen skickar en inbjudan till OmaPostilaatikko, där fullmakten kan levereras säkert
  3. till ditt ansvariga kontor

Icke-datasäker leverans:

E-postbilaga till pankkiyhteysvaltuutuksetatomasp.fi (pankkiyhteysvaltuutukset[at]omasp[dot]fi)

Se till att leverera fullmakten till banken i god tid, helst cirka 2 veckor innan de utvalda tjänsterna ska tas i bruk. Du får en bekräftelse när fullmakten har behandlats. Om det inte är möjligt att använda fullmakten för att öppna tjänsterna, kommer vi att kontakta dig angående detta.

Katso myös