Hoppa till huvudinnehåll
Oma Säästöpankin kortti

Ett kreditkort för studerande ger dig flexibilitet i studiebudjeten

Som högskolestuderande kan du ansöka om ett Visa Credit/Debit-kombikort för studerande utan krav på studiepoäng.

Kreditkort för studerande

Som högskolestuderande kan du ansöka om ett Visa Credit/Debit-kombikort för studerande utan krav på studiepoäng. Det räcker att du har mottagit en studieplats på en högskola i Finland, du är kund hos OmaSp och du inte har några betalningsanmärkningar. Exempelvis för den som inte har en studieplats beviljas kreditkort endast om man har en fast anställning och regelbundna löneinkomster. Som studerande har du alltså möjlighet att få ett kreditkort redan under studietiden.

Visa Credit/Debit-kortKontakt

Egenskaper hos kreditkort för studerande

Ett kreditkort för studerande är ett Visa Credit/Debit-kombikort med en kreditgräns på 2 000 euro. När du använder ett kombikort kan du själv välja om du vill betala direkt från ditt konto eller använda kreditfunktionen. När du betalar med kredit får du i genomsnitt 30 dagar räntefri betalningstid. Du kan också enkelt överföra medel från ditt kreditkonto till ditt brukskonto i OmaMobiili eller nätbanken. Återbetalningen sker flexibelt på din ekonomis villkor. Den minsta avbetalningen är 5 % av det totala beloppet, det vill säga mängden kredit som du använde inklusive räntor och kostnader.

Oma Säästöpankin haalarimerkit

Köpskyddsförsäkring och kreditkort vid nätköp

Vad vore tristare än om du tappade din sprillans nya mobil och den gick sönder? När du använder kreditfunktionen ingår köpskyddsförsäkring automatiskt i dina köp. Om du till exempel köper en ny möbel eller telefon med kortets kreditfunktion får du en försäkring på produkten som gäller i 180 dagar, om den kostade mer än 50 euro. Försäkringen ersätter skada eller stöld av produkten i enlighet med försäkringsvillkoren upp till 2 500 euro utan självrisk. 

Vi rekommenderar även att du använder kreditfunktionen när du gör betalningar på nätet, så att kreditkortsbolaget står mellan dina pengar och nätbutiken. Om du har betalat dina köp med kredit och sedan inte får de tjänster eller produkter som du har betalat för, exempelvis för att säljaren har gått i konkurs, kan du ansöka om ersättning hos kreditkortsbolaget.

 

Mer information om kreditkort för studerande

  1. När du har mottagit en studieplats kan du ansöka om ett kort i nätbanken eller i vårt kontor. 
  2. Välj Visa Credit/Debit i din kortansökan och fyll i formuläret omsorgsfullt. Ange studerande som socioekonomisk ställning. 
  3. Visa oss bevis på mottagande av studieplatsen eller ett studieprestationsutdrag, om studierna redan inletts. Du kan skicka beviset som bilaga till ett meddelande i nätbanken eller på papper till ditt närmaste lokalkontor. 
  4. Du får kortet per post, liksom även PIN-koden för kortet i ett separat brev.

Läs mer