Hoppa till huvudinnehåll
Google Pay puhelimen näytössä

Google Pay är ett enkelt och säkert sätt att betala

Google Pay™️ kan användas på kompatibla Android-enheter. Google Pay fungerar på samma sätt som kontaktlös betalning med kort och kan användas för inköp i butiker, på nätet och i appar.

Google Wallet

Alla OmaSp:s bankkort går att hämta till Google Wallet.Med Google Wallet betalar du smidigt med din mobil eller smartklocka. Du behöver inte längre gräva fram kortet från plånboken – och du kan betala även när du har glömt kortet hemma.

Ta i bruk Google Pay i Google Wallet 

Du kan ta i bruk Google Pay i OmaMobiili redan innan du har fått det fysiska kortet, exempelvis när du beställer ett nytt kort. Detta är möjligt så fort kortet syns i OmaMobiili. Du kan börja använda mobilbetalning på din smarta enhet cirka en timme efter att kortet har aktiverats. 

Så tar du i bruk Google Pay 

För att använda Google Pay behöver du en kompatibel Android-enhet med version 5.0 eller senare av operativsystemet samt ett bankkort från OmaSp.Det finns två olika sätt att ta i bruk Google Pay:

a) Lägg till kortet i Google Wallet via OmaMobiili

  1. Öppna OmaMobiili, välj Ekonomi och därefter Kort och inställningar. 
  2. Tryck 
  3. Följ anvisningarna och godkänn användarvillkoren.

b) Lägg till kortet direkt i Google Wallet-appen.

  1. Ladda ned Google Wallet i Play-butiken och godkänn användarvillkoren för tjänsten 
  2. Öppna appen och välj Lägg till kort 
  3. Ange uppgifterna för det kort du vill lägga till enligt anvisningarna 
  4. Godkänn användarvillkoren 
  5. Följ anvisningarna och bekräfta att betalningssättet ska läggas till 

Google Pay är ett varumärke som tillhör Google LLC.

Frågor och svar om Google Pay

Google Wallet är en mobil plånboksapp som kan användas på Android-enheter för att betala i butiker, på nätet och i appar. Funktionen Google Pay i Google Wallet kan användas för att göra betalningar såväl i butiker som på nätet.

För att använda Google Pay behöver du ett bankkort från OmaSp samt en Android-smarttelefon eller smartklocka med version 5.0 eller senare av operativsystemet. Din mobil måste ha NFC-funktion (Near Field Communication). Du kan kontrollera om du har funktionen i telefonens inställningar.

Du kan betala med Google Pay i butiker där det finns möjlighet att använda kontaktlös betalning. Google Pay kan även användas i många nätbutiker och appar. Du känner igen dessa genom knappen Buy with Google Pay. Om en nätbutik eller app har Google Pay som betalningsalternativ ska du välja Google Pay, kontrollera sammanfattningen av beställningen och bekräfta betalningen.

Om priset för ditt köp är under gränsen för kontaktlös betalning (50 euro) ska du öppna din mobil eller smartklocka och föra enheten nära betalterminalen. Om ditt köp överstiger gränsen för kontaktlös betalning, eller om du redan har gjort flera mindre köp, ska du låsa upp din enhet och föra den nära betalterminalen. Du behöver inte öppna Google Pay-appen för att genomföra betalningen.

Om en nätbutik eller app har Google Pay som betalningsalternativ ska du välja Google Pay, kontrollera sammanfattningen av beställningen och bekräfta betalningen.

Med Google Pay kan du betala belopp av alla storlekar. När du gör köp som överstiger gränsen för kontaktlös betalning ska du låsa upp din mobil eller smartklocka antingen med PIN-kod eller med fingeravtrycksavläsaren.

Det är säkert att betala med Google Pay. Google Pay förmedlar inte ditt bankkortsnummer i samband med betalningen. I Google Pay används krypterade kortnummer. Dina kortuppgifter är säkra, och utomstående kommer inte åt dem via mobilen eller smartklockan.

Om du tappar bort en enhet som du har kopplat till Google Pay, ska du kontakta vår spärrtjänst som betjänar dygnet runt på +358 20 333. Spärrtjänsten kan ta bort kortuppgifterna från appen, så att du inte behöver beställa ett nytt fysiskt bankkort.

Med appen Find My Device kan du låsa din mobil. (www.google.com/android/devicemanager).

Om ditt kort försvinner ska du genast anmäla detta till vår spärrtjänst på +358 20 333. När kortet har spärrats kan det inte längre användas för att göra köp med Google Pay.

Det tas inte ut någon serviceavgift när du betalar med Google Pay, och det är inte tillåtet för butiker att debitera någon tilläggsavgift för användning av Google Pay som betalningsmetod.

Läs mer