Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin kortti

Sinulle paras tapa maksaa laskuja

Laskujen maksu onnistuu helposti ja turvallisesti verkkopankissa sekä OmaMobiili –sovelluksessamme. Olet asiakkaanamme aina tervetullut maksamaan laskusi myös konttorissamme. Lisäksi mahdollistamme vaivattoman laskujen maksun myös e-lasku-, suoramaksu- ja Oma maksukuori -palveluillamme.

Laskujen maksaminen verkko- ja mobiilipankissa 

Kun sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset, voit maksaa laskuja missä ja milloin vain. Kirjauduttuasi verkkopankkiin pääset maksamaan uuden maksun Maksut-välilehdeltä. OmaMobiilissa maksaessasi voit lukea laskun alareunassa olevan viivakoodin puhelimen tai tabletin kameran avulla, jolloin sinun ei tarvitse erikseen syöttää laskun tietoja. 

Luettavat viivakoodi ja virtuaaliviivakoodi helpottavat laskujen maksua

Jos laskussasi on viivakoodi, voit lisätä sen numerosarjan lue viivakoodi –toiminnolla ja tällöin maksun tiedot luetaan laskulta automaattisesti. Jos käytössäsi on tabletti tai puhelin, jossa on kamera, voit viedä kameran paperilaskussasi olevan viivakoodin päälle, jolloin laite lukee koodin automaattisesti. Jos kyseessä on sähköinen, esimerkiksi sähköpostiisi tullut lasku, on laskuissa yleensä mukana virtuaaliviivakoodi. Tällaisen maksun tiedot saat laskulta kopioimalla virtuaaliviivakoodin eli laskussa näkyvän pitkän numerosarjan, ja sijoittamalla sen OmaMobiilin Lue viivakoodi -kohdassa olevaan Virtuaaliviivakoodi-kenttään.  

E-lasku on vaivaton tapa hoitaa laskujasi. Kotiin postitettavan paperilaskun sijaan sähköinen e-lasku tulee verkkopankkiisi ja voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti. Halutessasi voit tehdä maksutietoihin muutoksia. Verkkopankin käyttäjälle e-lasku on helppo, nopea, maksuton ja ympäristöystävällinen tapa maksaa laskuja. E-laskujen maksu voidaan hoitaa myös täysin automaattisesti, jos niin haluat. Lue lisää e-laskun eduista. 

E-lasku

Mikäli käytössäsi ei ole verkko- tai mobiilipankkia, voit ottaa käyttöösi suoramaksupalvelun. Suoramaksu on helppo, vaivaton ja kuluton tapa hoitaa säännöllisesti toistuvat maksut, kuten yhtiövastike ja sähkölasku, automaattisesti tililtäsi. Tällöin sinulle ei tule postitse ilmoitusta maksusta, vaan maksu veloitetaan tililtäsi eräpäivänä sopimuksen mukaan. Kaikki suoramaksuna tehdyt maksut näet seuraavan kuun tiliotteeltasi, joka toimi myös kuittina pankissa maksetuista laskuista. 

Esimerkiksi laskuttajan kotisivuilta voit tarkistaa tiedon, onko laskuttajalla suoramaksu käytössä. Voimme tarkistaa tiedon myös pankissa. Suoramaksun saat käyttöön tekemällä pankissa suoramaksusopimuksen. Mukaasi tarvitset laskuttajan viimeisimmän laskun sekä henkilöllisyystodistuksesi. Suoramaksu on voimassa seuraavasta laskusta alkaen. Huomaathan siis tarkistaa, että laskujen maksuun vaadittava summa on maksutilillä laskujen eräpäivänä. 

Tulevista suoramaksuista saat tiedon laskuttajalta kotiisi. Mikäli haluat muuttaa suoramaksuna maksettavan laskun summaa tai eräpäivää, olethan yhteydessä laskuttajaan hyvissä ajoin ennen laskun maksupäivää. Halutessasi voimme tehdä maksuun muutoksia myös konttorissa. Suoramaksusopimuksen voit peruuttaa ottamalla yhteyttä pankkiin.  

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, eikä suoramaksun käyttö ole mahdollista, voit käyttää maksukuorta laskujen maksamiseen. Maksukuoret ovat maksuttomia ja saat niitä lähimmästä konttoristasi tai tilaamalla asiakaspalvelustamme. Postimaksu on maksettu puolestasi. Täytä vain laskuun maksutietosi ja allekirjoituksesi, laita lasku kuoreen ja vie kuori lähimpään postilaatikkoon. Maksamme maksukuoressa lähettämäsi laskun ja veloitamme summan tililtäsi.  

Maksupalvelutehtävästä veloitamme hinnaston mukaisen palvelumaksun. Mikäli haluat laskusta maksullisena lisäpalveluna kuitin, merkitse laskuun iso K-kirjain, ja lähetämme kuitin postitse kotiosoitteeseesi. Jotta saamme laskun ajoissa maksuun, on maksukuoren toimeksiannon oltava käsittelyssämme vähintään 5 pankkipäivää ennen maksupäivää. 

Kuolemantapauksen jälkeenkin vainajan nimellä luultavasti saapuu laskuja. Omaisille tyypillinen huoli on, miten laskut maksetaan. Laskujen maksaminen on osa kuolinpesän asioiden hoitoa. Näitä sekä muitakin välittömästi kuolemantapaukseen liittyviä laskuja voi maksaa leski tai yksittäinen pesän osakas. Niitä voi maksaa vainajan tililtä vain yksiselitteisiä laskuja vastaan. Kuolinpesän laskuja voi laittaa maksupalvelukuoressa pankin maksupalveluun maksettavaksi silloin, kun kuolinpesän osakas on sen allekirjoittanut (yksi allekirjoittaja riittää). Vainajan tililtä ei voi siirtää tai nostaa käteistä rahaa ennen perunkirjoitusta. Kuolinpesän pankkiasioiden hoitamisesta on pidettävä tarkasti kirjaa. Kaikki tositteet ja laskut on säilytettävä.

Katso myös