Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Ryhmäeläkevakuutuksesta hyötyvät yrittäjä, yritys ja työntekijä

Henkilöstö on yrityksesi tärkein voimavara. Vakuutuksella täydennät niin omaa kuin henkilöstösikin lakisääteistä eläketurvaa ja mahdollistat joustavan eläkkeelle siirtymisen.

Palkitse ja sitouta osaajat yritykseesi 

Ryhmäeläkevakuutus on yritykselle tarkoitettu eläkevakuutus, jonka avulla on mahdollista kannustaa ja sitouttaa osaavaa henkilöstöä yritykseesi. Kilpailu osaavasta henkilöstöstä kovenee jatkuvasti, jolloin on entistä tärkeämpää kannustaa ja palkita yrityksen avainhenkilöitä ja työntekijöitä sitoutumaan yritykseen. Olennainen osa työntekijän sitouttamista on motivoiva ja laadukas palkitsemisjärjestelmä. Ryhmäeläkevakuutus kannattaa ottaa osaksi yrityksesi kokonaispalkkausta ja sitoa se tavoitteisiin, jotka vievät yrityksesi toimintaa eteenpäin. Yritykselle vakuutus on myös kustannustehokas, sillä siitä ei makseta palkan sivukuluja ja maksut voidaan vähentää verotuksessa. 

Ryhmäeläkevakuutus on Suomessa toimiville yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu vakuutus. Vakuutettava ryhmä yrityksen työntekijöistä määritellään objektiivisin perustein eli esimerkiksi aseman tai toimenkuvan perusteella. Eläkeaika ja muut etuudet sovitaan aina ryhmäkohtaisesti. Ryhmäeläkevakuutus sopii kaiken kokoisille yrityksille. 

Ota yhteyttä

Vakuutusturva 

Ryhmäeläkkeen perusteella vakuutetulle maksetaan eläkettä kertyneen vakuutussäästön ja eläkeajan perusteella. Alin sallittu eläkeikä on 55 vuotta. Eläkeajan on oltava määräaikainen, vähintään kaksi vuotta.

Henkivakuutusturva 

Ryhmäeläkevakuutukseen liittyy aina kuolemanvaraturva, joka koko sopimusajan on määrältään 100 prosenttia vakuutussäästöistä. Vakuutetun kuolemantapauksessa maksetaan edunsaajalle korvauksena koko vakuutussäästön määrä.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva 

Ryhmäeläkkeeseen kuuluu aina myös turva pysyvän työkyvyttömyyden varalta, jonka perusteella maksettava kertakorvaus vastaa vakuutussäästön määrää.

Oma Säästöpankin asiantuntija

Ryhmäelävakuutuksen verotukselliset edut 

Yrityksen maksamat ryhmäeläkevakuutusmaksut ovat lähtökohtaisesti kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia, eikä niitä katsota vakuutetun palkaksi, joten niistä ei makseta myöskään palkan sivukuluja. Pysyvän työkyvyttömyyden perusteella maksettava kertakorvaus on saajalleen täysin veroton. 

Ota yhteyttä

Ryhmäeläkevakuutuksen edut yritykselle ja työntekijälle 

  1. Oiva tuote sitouttaa yrityksen henkilökuntaa.
  2. Järkevä tapa palkita ja kannustaa yritykselle tärkeitä henkilöryhmiä.
  3. Vakuutusmaksut joustavat esimerkiksi yrityksen tuloksen mukaan.
  4. Täydentää työntekijän lakisääteistä eläketurvaa ja antaa joustavuutta eläköitymissuunnitelmille. Eläkeiän aikaistaminen on mahdollista aina 55 ikävuoteen asti.
  5. Monipuoliset sijoituskohteet: valitse yksi tai useampi kohde kattavasta rahastojen ja rahastosalkkujen valikoimastamme. Ryhmäeläkevakuutuksessa voit sijoittaa myös Varainhoitajan parhaat -rahastosalkkuihin, jotka ovat käytettävissä vain vakuutussijoittamisen kautta. 

Varaa aika

Tiedot perustuvat 2023 annettuihin verotietoihin. Verotus voi muuttua sopimusaikana. Ryhmäeläkevakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Oma Säästöpankki toimii.

Katso myös