Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Pankkiyhteysvaltuutus

Pankkiyhteysvaltuutuksella voit hoitaa yrityksesi konekieliseen maksuliikenteeseen liittyvän valtuuttamisen kätevästi käymättä pankissa. Voit täyttää lomakkeen ladattavana aineistona tai sähköisenä lomakkeena.

Mikä on pankkiyhteysvaltuutus?

Pankkiyhteysvaltuutus on valtakirja, jolla yritys tai yhteisö voi valtuuttaa aineistonhoitajan hoitamaan yrityksen konekielistä maksuliikennettä yrityksen puolesta Web Services -kanavan tai Yritysverkkopankin kautta. Aineistonhoitaja voi olla esimerkiksi tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja.

Pankkiyhteysvaltuutuksella valtuutat aineistonhoitajan hallinnoimaan valtuutuksella valittuja palveluita. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole palveluita käytössä, avaamme valitut palvelut yrityksellesi. Samalla valtakirjalla voit myös ilmoittaa käyttöoikeuksien poistamisesta aiemmilta aineistonhoitajilta.

Sähköinen pankkiyhteysvaltuutus 

Suosittelemme täyttämään pankkiyhteysvaltuutuksen sähköisellä lomakkeella, mikäli se on mahdollista. Mikäli valtuutuksella määriteltävät asiat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, voit ohjeistaa esimerkiksi tilitoimistosi täyttämään valtuutuksen puolestanne.  

Sähköinen lomake tulee allekirjoittaa valtuuttavan yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen toimesta. Lomakkeen Lähetys -sivulla löytyy ohjeet allekirjoittamiseen. Ohjeet sisältävät myös tilanteen, jossa lomakkeen täyttäjä ei ole yritys itse vaan esimerkiksi yrityksen tilitoimisto. 

Allekirjoitettu lomake menee automaattisesti pankille käsiteltäväksi. Täytäthän lomakkeen mielellään noin 2 viikkoa ennen haluttua palveluiden voimaanastumispäivää. Saat kuittauksen, kun valtuutus on käsitelty onnistuneesti. Mikäli palveluita ei pystytä avaamaan valtuutuksen perusteella, olemme sinuun erikseen yhteydessä. 

Pankkiyhteysvaltuutus lomakkeella

Mikäli et voi täyttää sähköistä pankkiyhteysvaltuutus-lomaketta, voit täyttää tämän sivun alareunasta löytyvän ladattavan lomakkeen. Täytä pankkiyhteysvaltuutukseen yrityksesi ja aineistonhoitajan tiedot sekä halutut konekieliset maksuliikennepalvelut. 

Täytäthän huolellisesti kaikki tarvittavat kohdat haluamiesi palveluiden osalta. Ohjeita valtuutuksen täyttämiseen löydät valtuutuksen sivulta 3. Huomaathan, että valtuutuksesta on tehty helposti tietokoneella täytettävä ja suosittelemmekin, että täytät valtuutuksen tietokoneellasi. 

Allekirjoita pankkiyhteysvaltuutus. Valtuutus täytyy allekirjoittaa yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen toimesta. Muista myös allekirjoittajan nimenselvennys. Allekirjoituksen voi tehdä käsin tai vahvaa sähköistä tunnistautumista hyödyntävässä allekirjoituspalvelussa. 

Lomakkeen toimittaminen pankkiin 

Voit toimittaa allekirjoitetun lomakkeen pankkiin jollain seuraavista toimitustavoista: 

 Tietoturvallinen toimitustapa 

1. Verkkopankin/OmaMobiilin kautta verkkoviestin liitteenä
2. Olemalla yhteydessä pankkiin, jolloin toimihenkilö lähettää kutsun OmaPostilaatikkoon, minkä kautta valtakirjan voi toimittaa suojatusti
3. Valtakirjan voit toimittaa myös omaan vastuukonttoriisi 

Ei-tietoturvallinen toimitustapa

1. Sähköpostin liitteenä osoitteeseen pankkiyhteysvaltuutuksetatomasp.fi (pankkiyhteysvaltuutukset[at]omasp[dot]fi) 

Toimitathan valtakirjan pankkiin mahdollisimman ajoissa, mielellään n. 2 viikkoa ennen haluttua palveluiden voimaanastumispäivää. Saat kuittauksen, kun valtuutus on käsitelty onnistuneesti. Mikäli palveluita ei pystytä avaamaan valtuutuksen perusteella, olemme sinuun erikseen yhteydessä. 

Katso myös