Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

Pankkiyhteysvaltuutus

Pankkiyhteysvaltuutuksella voit hoitaa yrityksesi konekieliseen maksuliikenteeseen liittyvän valtuuttamisen kätevästi käymättä pankissa. Täytä vain oheinen lomake.

Mikä on pankkiyhteysvaltuutus?

Pankkiyhteysvaltuutus on valtakirja, jolla yritys tai yhteisö voi valtuuttaa aineistonhoitajan hoitamaan yrityksen konekielistä maksuliikennettä yrityksen puolesta Web Services -kanavan tai Yritysverkkopankin kautta. Aineistonhoitaja voi olla esimerkiksi tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja.

Pankkiyhteysvaltuutuksella valtuutat aineistonhoitajan hallinnoimaan valtuutuksella valittuja palveluita. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole palveluita käytössä, avaamme valitut palvelut yrityksellesi. Samalla valtakirjalla voit myös ilmoittaa käyttöoikeuksien poistamisesta aiemmilta aineistonhoitajilta.

Miten toimitan pankkiyhteysvaltuutuksen?

Lataa pankkiyhteysvaltuutus tämän sivun alareunasta ja täydennä siihen yrityksesi ja aineistonhoitajan tiedot sekä halutut konekieliset maksuliikennepalvelut. Täytäthän huolellisesti kaikki tarvittavat kohdat haluamiesi palveluiden osalta. Ohjeita valtuutuksen täyttämiseen löydät valtuutuksen sivulta 3. Huomaathan, että valtuutuksesta on tehty helposti tietokoneella täytettävä ja suosittelemmekin, että täytät valtuutuksen tietokoneellasi.

Allekirjoita pankkiyhteysvaltuutus. Valtuutus täytyy allekirjoittaa sekä yrityksen edustajan (edellytetään nimenkirjoitusoikeutta yksin) että aineistonhoitajan toimesta (esim. tilitoimisto/kirjanpitäjä). Muista myös allekirjoittajien nimenselvennykset. Allekirjoituksen voi tehdä käsin tai vahvaa sähköistä tunnistautumista hyödyntävässä allekirjoituspalvelussa.

Lähetä allekirjoitettu pankkiyhteysvaltuutus pankkiin jollain seuraavista toimitustavoista:
 

Tietoturvallinen toimitustapa:

1. Verkkopankin/OmaMobiilin kautta verkkoviestin liitteenä
2. Olemalla yhteydessä pankkiin, jolloin toimihenkilö lähettää kutsun OmaPostilaatikkoon, minkä kautta valtakirjan voi toimittaa suojatusti
3. Valtakirjan voit toimittaa myös omaan vastuukonttoriisi.

Ei-tietoturvallinen toimitustapa:

  1. Sähköpostin liitteenä osoitteeseen pankkiyhteysvaltuutuksetatomasp.fi.

Toimitathan valtakirjan pankkiin mahdollisimman ajoissa, mielellään n. 2 viikkoa ennen haluttua palveluiden voimaanastumispäivää. Saat kuittauksen, kun valtuutus on käsitelty onnistuneesti. Mikäli palveluita ei pystytä avaamaan valtuutuksen perusteella, olemme sinuun erikseen yhteydessä.

Katso myös