Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiakas

Säästövakuutus tuo veroetuja

Säästövakuutus on turvallinen ja joustava tapa säästää oman tavoitteesi mukaisesti. Se sopii hyvin pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen, ja kaikenikäisille aloittelevasta säästäjästä kokeneempaan sijoittajaan. Voit valita itse säästöajan pituuden, sijoitettavan summan sekä sijoituskohteet laajasta valikoimasta oman tuottotavoitteesi ja riskinsietokykysi mukaan.

Säästövakuutus pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen

Säästövakuutus on turvallinen ja joustava tapa säästää oman tavoitteesi mukaisesti. Se sopii hyvin pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen, ja kaikenikäisille aloittelevasta säästäjästä kokeneempaan sijoittajaan. Voit valita itse säästöajan pituuden, sijoitettavan summan sekä sijoituskohteet laajasta valikoimasta oman tuottotavoitteesi ja riskinsietokykysi mukaan. 
Säästämisen alkuun pääset kertasijoituksella tai vaikka 50 eurolla kuukaudessa. Voit myös muuttaa kuukausittaista säästösummaa sekä sijoituskohteita niin halutessasi. Tarvittaessa voit myös nostaa säästämäsi summan takaisin koska tahansa. 
Säästövakuutus sisältää aina henkivakuutusturvan, ja tuottoa verotetaan vasta sitä nostettaessa. 

Oma Säästöpankin asiakas

Sijoittaminen Säästövakuutukseen

Säästövakuutus avataan pankissa yhdessä asiantuntijan kanssa, jonka kanssa käyt läpi mm. riskinottohalusi, tuotto-odotuksesi, sijoitustavoitteesi, sijoituskokemuksesi ja kestävyysmieltymyksesi. Säästövakuutukseen valikoituvat sijoituskohteet valitaan näiden tekijöiden perusteella monipuolisesta Sp-Rahastoyhtiön valikoimasta. 
Säästövakuutuksessa säästät maksamalla vakuutusmaksuja joustavasti oman taloudellisen tilanteesi ja vakuutussopimukseen tehtävän ohjeellisen maksusuunnitelmasi mukaan. Maksusuunnitelma ja sitä tukeva automaattinen siirto suoraan omalta pankkitililtäsi auttavat oman tavoitteesi täyttymistä. Voit maksaa yhden isomman maksun, satunnaisia maksuja tai toistuvia kuukausittaisia pienempiä maksuja.

Ota yhteyttä

Vaihda sijoituskohteitasi joustavasti

Säästövakuutus sopii sekä passiiviselle, että aktiiviselle sijoittajalle. Aktiivisena sijoittajana voit hajauttaa säästöjä eri sijoituskohteisiin ja vaihtaa sijoituskohteita esimerkiksi elämäntilanteen tai markkinatilanteen mukaan. Sijoituskohteina on monipuoliset salkunhoitajien hoitamat Sp-rahastoyhtiön rahastot ja Varainhoitajien parhaat -sijoitussalkut. Varainhoitajan Parhaat –salkuilla, saat piensijoittajanakin aktiivista varainhoitoa säästöillesi.

Oma Säästöpankin asiakas

Säästövakuutuksen veroedut ja henkivakuutus

Säästövakuutus on verotuksellisesti edullinen sijoitusratkaisu. Säästöaikana vakuutuksen tuotot jäävät kerryttämään korkoa korolle ja niitä verotetaan vasta sopimuksen erääntyessä. Säästövakuutus sisältää aina myös 100 % henkivakuutuksen. Säästövakuutuksessa määritellään edunsaaja kuolemasi varalta, jolloin kuolemantapauksessa vakuutussäästöt maksetaan ennalta määritellylle edunsaajalle.

Säästövakuutus tuo monia etuja

  • Säästövakuutuksessa yhdistyy monipuoliset sijoituskohteet, henkivakuutus ja vapaus: voit nostaa Säästövakuutukseen säästämiäsi varoja tilillesi, kun itse haluat.
  • Voit sijoittaa useaan kohteeseen yhdellä sopimuksella – sijoituskohteet valitaan hyödyntämällä asiantuntijamme apua.
  • Voit lisätä ja vaihtaa sijoituskohteista sopimuksen sisällä kalenterivuoden aikana 6 kertaa maksutta. 
  • Voit vaihtaa sijoituskohteita säästövakuutuksen sisällä ilman tuotosta syntyvää veroseuraamusta. Kun kertyneestä tuotosta ei tarvitse maksaa uudelleen sijoittaessa veroa, pääset nauttimaan korkoa korolle -ilmiön eduista. Tuoton osuudesta maksat verot vasta, kun nostat varoja Säästövakuutuksesta.
  • Säästä ja sijoita sinulle sopivalla tavalla – voit sijoittaa Säästövakuutukseen kerralla suuremman summan tai säästää pikkuhiljaa omaan tahtiisi. Alkuun pääset jo 50 eurolla.

Ota yhteyttä

Oma Säästöpankin asiakas

Säästövakuutus ja perintöverosuunnittelu läheiselle

Säästövakuutukseen sisältyy hyvä mahdollisuus lahja- ja perintöverosuunnitteluun. Säästövakuutuksella voi säästää esimerkiksi lapsille tai lapsenlapsille. Säästövakuutukseen tehtävillä lahjoilla ja edunsaajamääräyksillä voit ohjata säästöjäsi läheisillesi.
Tällaisella vakuutuslahjalla voit tukea esimerkiksi lapsiasi tai lapsenlapsiasi heille tärkeissä hankinnoissa tai elämäntilanteissa. Tällaista edunsaajamääräyksen nojalla vastikkeetta saatua vakuutuskorvausta pidetään vakuutukseen maksetun pääoman osalta lahjana, jota verotetaan perintö- ja lahjaverolain säännösten mukaan. Jos lahjan arvo on 5 000 euroa pienempi, lahjaveroa ei määrätä. Lahjoituksia suunniteltaessa on kuitenkin huomioitava, että jos lahjansaaja kolmen vuoden kuluessa saa samalta antajalta useita lahjoja, näistä on suoritettava veroa, jos niiden yhteenlaskettu arvo nousee 5 000 euroon. Säästövakuutuksen tuotto on edunsaajan veronalaista tuloa. 

Varaa aika

Tiedot perustuvat 2023 annettuihin verotietoihin. Verotus voi muuttua sopimusaikana. Säästövakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä OmaSp toimii.
 

Katso myös