Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiakas

Yrityksen maksaminen kotimaahan ja ulkomaille

Maksa yrityksesi maksuja jouhevasti ja turvallisesti.

SEPA-tilisiirrot  

Tavallisena tilisiirtona maksat vaivattomasti euromääräisiä maksuja kotimaahan sekä eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maana Suomi on osa yhtenäistä euromaksu- eli SEPA-aluetta (Single Euro Payments Area). SEPA-tilisiirrolla on mahdollista maksaa kaikki euromääräiset maksut yhtenäisellä euromaksualueella.  

OmaSp:n asiakkaiden väliset tilisiirrot välitetään reaaliaikaisesti. OmaSp välittää SEPA-tilisiirrot pankista toiseen pääsääntöisesti saman päivän aikana. Huomaathan, että maksuja muihin pankkeihin välitetään vain arkipäivisin. Viikonloppuna tai arkipyhänä tehdyt maksut välitetään muihin pankkeihin vasta seuraavana arkipäivänä.  

SEPA-alueeseen kuuluu 36 maata  

Sepa-tilisiirrolla on mahdollista maksaa seuraaviin EU-maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro sekä ETA-maihin Islanti, Liechtenstein, Monaco, Norja, Andorra, Iso-Britannia, San Marino, Sveitsi ja Vatikaani.  

Miten maksan ulkomaanmaksuja yritystililtä

OmaSp:n yritysverkkopankissa voit maksaa ulkomaille euroina tai muussa valuutassa samaan tapaan kuin maksaisit maksua Suomen sisällä, eli Uusi maksu -toiminnolla. Voit myös tulla omaan konttoriisi palveltavaksi. Maksuista peritään hinnaston mukainen palvelumaksu. Huomaathan, että ulkomaanmaksuissa maksumääräys on tavallisesti perillä muutaman päivän kuluttua.  

Ulkomaanmaksuilla tarkoitetaan maksuja, jotka tehdään muussa valuutassa kuin euroissa tai kun maksu suuntautuu SEPA-alueen (EU-maat sekä Islanti, Liechtenstein, Monaco, Norja, Andorra, Sveitsi, San Marino ja Vatikaani) ulkopuolelle. Ulkomaanmaksuksi katsotaan myös esimerkiksi suomalaiseen pankkiin USA:n dollareina menevä maksu.   

Voit maksaa ja vastaanottaa ulkomaanmaksuja seuraavissa valuutoissa: AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, JPY, NOK, PLN, SEK, USD, NZD, ZAR, SGD. Ajantasaiset valuuttakurssit sekä valuuttamuunnin -laskurin löydät yritysverkkopankistasi Varallisuus -osion Varat -välilehden työkaluista. 

Ulkomaanmaksuja varten tarvitset saajan tilinumeron, nimi- ja osoitetiedot sekä Euroopan ulkopuolelle maksettaessa myös saajan pankin nimi- ja osoitetiedot.   

Jos yrityksesi on vastaanottamassa maksua ulkomailta, muistathan ilmoittaa lähettäjälle yritystilisi IBAN-tilinumeron sekä OmaSp:n yhteystiedot.  

Central Bank of Savings Banks Finland Plc.  

Teollisuuskatu 33, 00510 Helsinki, Finland  

BIC/SWIFT (code): ITELFIHH  

Intermediary Bank: Aktia Bank Plc.  
BIC/SWIFT (code): HELSFIHH  

SEPA-alueen ulkopuoliset euromääräiset maksut sekä kaikki valuuttamääräiset maksut maksetaan OmaSp:n yritysverkkopankin Uusi maksu -toiminnolla.  Voit tehdä yritysverkkopankissa vasta-arvoltaan korkeintaan 20 000 € suuruisen ulkomaanmaksun. Yritysten aineistosiirron kautta voit tehdä suurempiakin ulkomaanmaksuja ilman summaylärajaa.  Maksu on pääsääntöisesti perillä viikon sisällä. Jos haluat kiirehtiä maksua, käytä Uusi maksu -toiminnon maksutapana pikamääräystä tai merkitse maksu aineistolla pikamaksuksi.   

Ulkomaanmaksujen kulutyyppejä on kolme: SHA, OUR ja BEN. Valitusta kulutyypistä riippuu, maksaako lähettäjä vai saaja maksun palvelumaksun. Palvelumaksut ilmenevät pankin voimassa olevasta hinnastosta. 

SHA (shared) kulu  

SHA valinta tarkoittaa, että kulut jaetaan. Silloin lähettäjä ja saaja maksavat omien pankkiensa palvelumaksut kunkin pankin hinnaston mukaan. SEPA-alueella maksuissa käytetään jaettuja kuluja.   

OUR kulu  

OUR valinta tarkoittaa, että saaja ei maksa maksusta kuluja, vaan lähettäjä maksaa oman pankkinsa palvelumaksun lisäksi ylimääräisen kulun, joka kattaa myös vastaanottajan palvelumaksun.  

BEN (beneficiary) kulu  

BEN valinta tarkoittaa, että vastaanottaja maksaa kaikki kulut. Tässä tapauksessa saaja maksaa sekä omansa että lähettäjän kulut.