Hyppää pääsisältöön
OmaSp:n asiantuntijat

Käyttötili arjen raha-asioihin

OmaSp:n käyttötili on sopiva valinta päivittäisten raha-asioidesi hoitoon.

Käyttötili on pankkitili arkeen

Arjen ostokset, taloudenpito ja laskujen maksu pyörivät kätevästi käyttötilin kautta. Ohjaa tilille säännöllinen tulovirta, kuten palkka tai eläke ja hoida laskujen maksu valitsemallasi tavalla. 

Saat liitettyä käyttötiliin kaikki nykyaikaiset pankkipalvelut ja hoidat arjen raha-asiasi kätevästi myös verkossa ja mobiilissa. Tiliin voit liittää pankkikortin, verkkopankin palvelut, OmaMobiilin, e-laskut ja suoramaksut. Käyttötili soveltuu lisäksi hyvin koko perheen yhteiseksi tiliksi tai omaksi tiliksi lapselle.   

Lisätietoja käyttötilistä

Yhteinen koti ja jääkaapin sisältö? Käyttötilin voit avata myös yhdessä toisen, esimerkiksi puolison kanssa. Moni pariskunta avaa yhteisen tilin, jonka tarkoituksena on helpottaa yhteisen talouden pyörittämistä. Yhteisen tilin ei ole tarkoitus korvata puolisoiden omia tilejä, joille ohjataan esimerkiksi palkkatulot, vaan yhteinen tili on apu pariskunnan taloudenhallinnassa. Tilille voidaan esimerkiksi tallettaa kuukausittain sovittu summa tai prosentuaalinen osuus palkasta, jolla katetaan talouden yhteisiä kuluja, kuten ruoka- ja asumiskuluja. 

Yhteistä tiliä avattaessa on hyvä käydä läpi tilin käytön pelisäännöt, jotta molemmilla on sama ajatus tilin käyttötarkoituksesta. Pariskunta voi esimerkiksi sopia tallettavansa palkastaan yhteiselle tilille joka kuukausi tietyn summan, joka on tarkoitus käyttää yhdessä sovittuihin hankintoihin. Kun molemmille tilin omistajille annetaan tiliin täydet käyttöoikeudet, voi kumpikin käyttää tiliä itsenäisesti ja esimerkiksi liittää sen kätevästi omaan mobiili- ja verkkopankkiinsa. Tiliin voi myös liittää OmaSp:n pankkikortit.  

Tilille on kuitenkin mahdollista tehdä myös käyttörajoituksia, esimerkiksi niin, että tililtä voi tehdä nostoja vain pankissa molempien omistajien läsnä ollessa. Kaikki nämä vaihtoehdot käydään läpi pankissa tilin avauksen yhteydessä. 

Kun perheeseen saapuu pienokainen, voidaan tili lapselle avata heti, kun lapsi on saanut nimen ja se on rekisteröity väestörekisterijärjestelmään. Oma tili on pienellekin lapselle tarpeen esimerkiksi lahjarahojen tallettamista varten. Myöhemmin oma tili ja siihen liitetty pankkikortti on lapselle tärkeä väline taloustaitojen ja rahankäytön opetteluun. Pankkipalveluiden avaaminen lapselle ja lapselle säästäminen antavat hyvät lähtökohdat lapsen tulevaisuuden taloustaitoihin.   

Kun haluat avata uuden tilin, ota yhteyttä pankkiin. Voit lähettää meille viestin OmaMobiilista tai verkkopankista, tulla käymään konttorissamme tai asioida pankkitunnuksilla tunnistautuneena chatissa tai puhelinpalvelussamme. Tilin avaaminen onnistuu nopeasti. 

OmaSp on tyytyväisten asiakkaiden pankki. Jos et vielä ole asiakkaamme, autamme sinua mielellämme palveluiden avaamisessa. Palveluiden avausta varten voit jättää meille viestin, varata ajan verkkotapaamiseen tai paikan päälle konttoriimme. Hoidamme myös puolestasi kaikki pankin vaihtoon liittyvät asiat. 

Ota yhteyttä

Katso myös

    Henkilöasiakas