Hyppää pääsisältöön
OmaSp:n konttori

OmaTunnistuspalvelu

Varmista sujuva palvelu verkossa. OmaTunnistuspalvelu on ratkaisu vahvaa, sähköistä tunnistusta tarjoaville välityspalveluille.

Tarjoa tunnistuspalvelu asiakkaillesi 

Kansallinen luottamusverkosto on sähköinen tunnistautumisjärjestelmä, joka koostuu tunnistuspalvelun tarjoajina toimivista vahvojen tunnistusvälineiden liikkeellelaskijoista ja tunnistuksen välityspalvelun tarjoajina toimivista osapuolista. Sen tarkoituksena on, että yritykset saavat käyttöönsä yhdellä sopimuksella kaikki vahvan tunnistamisen liikkeellelaskijoiden eli käytännössä pankkien ja teleoperaattoreiden tunnisteet.   

OmaSp toimii luottamusverkostossa tunnistusvälineiden tarjoajan roolissa. Tarjoamme henkilöasiakkaillemme vahvoja sähköisiä tunnistusvälineitä (verkkopankkitunnukset) ja tunnistuksen välityspalveluille OmaTunnistuspalvelua. 

OmaTunnistuspalvelu tarjoaa välityspalvelusi käyttöön kansainvälisten standardien mukaisen OpenID Connect –rajapinnan, jonka avulla tunnistautuminen verkkopalveluissa on turvallista ja täyttää lainsäädännön edellyttämät vaatimukset. Jos haluat välityspalvelusi käyttöön OmaTunnistuspalvelun, täytä sopimustietolomake.

OmaTunnistus-lomake

OmaTunnistuspalvelun edut yrityksellesi 

  • Tunnistautuminen tehdään OmaSp:n verkkopankkitunnuksilla. 
  • Pankki tunnistaa asiakkaan asiointipalvelun puolesta. 
  • Tunnistautuminen on asiakkaalle helppoa ja turvallista. 
  • Tunnistautumisen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa. 
  • Yritys tekee sopimuksen vain yhden tunnistuksen välityspalvelun tarjoajan kanssa. Luottamusverkoston mukaisesti tunnistusvälineen tarjoajalla on velvoite antaa tunnistusväline välitettäväksi kaikille rekisteröidyille tunnistusvälinepalveluille laissa säädetyllä hinnalla. 

Rekisteröidyt välityspalvelun tarjoajat 

Jos haluat tarjota asiakkaillesi tunnistautumismahdollisuuden verkkopalvelussasi, voit sopia tunnistuspalvelusta keskitetysti yhden Luottamusverkostossa rekisteröidyn välityspalvelun tarjoajan kanssa. Kahdenväliset sopimukset ja yhteydet kaikkien pankkien kanssa eivät ole enää tarpeen. Rekisteröidyt välityspalvelut löydät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.

OmaTunnistuspalvelu on saatavilla seuraavilta tunnistusvälityspalveluilta: 

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike 
Digi- ja väestötietovirasto 
Nets Branch Norway 
Nordea Bank Oyj 
OP Osuuskunta 
Telia Finland Oyj 
Elisa Oyj 
Signicat AS 
Nets Denmark A/S, Filial i Finland 

Katso myös

    Henkilöasiakas