Hyppää pääsisältöön
OmaSp:n Rauman konttori

Kapitalisaatiosopimus sopii monelle

Kapitalisaatiosopimus sopii hyvin monenlaisille sijoittajille. Se on tarkoitettu pitkäaikaiseen säästämiseen ja se sopii kaikenikäisille säästäjille aloittelijasta kokeneempaankin sijoittajaan. Voit sijoittaa kerralla isomman summan tai vaikkapa 50 euroa kuukaudessa. Valinta on sinun.

Kapitalisaatiosopimus on monipuolinen

Kapitalisaatiosopimus on monipuolinen pitkäaikaiseen säästämiseen tarkoitettu sopimus. Saat yhdellä sopimuksella joustavamaksuisen ja sijoituskohteiltaan monipuolisen paketin. Kapitalisaatiosopimuksella pääset pienemmilläkin säästösummilla osaksi tavanomaisesti suursijoittajien saavuttamia hyötyjä. Kapitalisaatiosopimukseen kuuluu myös veroetuja, koska voit vaihtaa sijoituskohteita sopimuksen voimassaoloaikana ilman välitöntä veroseuraamusta. Verot maksetaan vasta, kun nostat varoja sopimuksesta. 

Kapitalisaatiosopimukseen voit säästää valintasi mukaan

Kapitalisaatiosopimukseen voit säästää tietyn summan joka kuukausi tai sijoittaa kerralla yksittäisen summan. Kapitalisaatiosopimus on aina määräaikainen 5–80 vuotta. Voit kuitenkin nostaa säästösi osittain tai kokonaan jo ennen sopimuksesi päättymistä. Kapitalisaatiosopimus on mainio tapa hallita varallisuutta ja varautua tulevaisuuteen.

Ota yhteyttä

Oma Säästöpankin konttori

Säästäminen Kapitalisaatiosopimukseen 

Kapitalisaatiosopimus avataan pankissa yhdessä asiantuntijan kanssa, jonka kanssa käyt läpi mm. riskinottohalusi, tuotto-odotuksesi, sijoitustavoitteesi, sijoituskokemuksesi ja kestävyysmieltymyksesi. Kapitalisaatiosopimukseen valikoituvat sijoituskohteet valitaan näiden tekijöiden perusteella kattavasta Sp-Rahastoyhtiön rahastojen ja Varainhoitajan parhaat -rahastosalkkujen valikoimasta. 

Kapitalisaatiosopimukseen säästät maksamalla maksuja joustavasti oman taloudellisen tilanteesi ja sopimukseen tehtävän ohjeellisen maksusuunnitelmasi mukaan. Maksusuunnitelma ja sitä tukeva suoramaksu suoraan omalta pankkitililtäsi auttavat oman tavoitteesi täyttymistä. Voit maksaa yhden isomman maksun, satunnaisia maksuja tai toistuvia kuukausittaisia pienempiä maksuja. 

Vaihda sijoituskohteitasi joustavasti ja veroedut hyödyntäen 

Kapitalisaatiosopimus sopii sekä passiiviselle, että aktiiviselle sijoittajalle. Aktiivisena sijoittajana voit hajauttaa säästöjä eri sijoituskohteisiin ja vaihtaa sijoituskohteita esimerkiksi elämäntilanteen tai markkinatilanteen mukaan. Sijoituskohteina on monipuoliset salkunhoitajien hoitamat Sp-rahastoyhtiön rahastot ja Varainhoitajien parhaat -sijoitussalkut. Varainhoitajan Parhaat –salkuilla, saat piensijoittajanakin aktiivista varainhoitoa säästöillesi.

Kapitalisaatiosopimus on myös verotuksellisesti edullinen sijoitusratkaisu. Säästöaikana vakuutuksen tuotot jäävät kerryttämään korkoa korolle ja niitä verotetaan vasta sopimuksen erääntyessä. 

Oma Säästöpankin asiantuntija

Kapitalisaatiosopimuksessa on monia etuja 

  1. Useita sijoituskohteita samassa paketissa – valitse yksi tai useampi kohde kattavasta rahastojen ja rahastosalkkujen valikoimasta. Kapitalisaatiosopimuksella voit sijoittaa myös Varainhoitajan parhaat -rahastosalkkuihin.
  2. Voit lisätä ja vaihtaa sijoituskohteita sopimuksen sisällä kalenterivuoden aikana kuusi kertaa maksutta. 
  3. Voit vaihtaa sijoituskohteita sopimuksen sisällä ilman tuotosta syntyvää veroseuraamusta. Kun kertyneestä tuotosta ei tarvitse maksaa uudelleen sijoittaessa veroa, pääsee korkoa korolle -ilmiö kehittymään voimakkaammin. Tuoton osuudesta maksat verot vasta, kun nostat varoja Kapitalisaatiosopimuksesta.

Varaa aika

Tiedot perustuvat 2023 annettuihin verotietoihin. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Kapitalisaatiosopimuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Oma Säästöpankki toimii. 

Katso myös

    Henkilöasiakas