Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiakas

Mobiilimaksaminen – maksa puhelimella

Mobiilimaksaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa niin kaupassa kuin verkossakin.

Mobiilimaksaminen tekee maksamisesta jouhevaa

Mobiilimaksamisella tarkoitetaan älypuhelimella, -kellolla tai muulla älylaitteella tehtävää maksamista. OmaSp:n kaikki maksukortit on mahdollista ottaa käyttöön Apple Payssa ja Google Payssa joko OmaMobiilin kautta tai laitteesi Walletissa.

Apple Payn ja Google Payn voit ottaa käyttöön OmaMobiilissa jo ennen varsinaisen kortin saapumista esimerkiksi uuden kortin tilauksen yhteydessä. Käyttöönotto mobiilissa on mahdollista heti kun kortti on näkyvissä sovelluksessa. Käyttöönoton jälkeen voit tehdä ostoksia älylaitteellasi noin tunnin kuluttua kortin aktivoimisesta. 

Mobiilimaksaminen on turvallista

Tarvitset maksamiseen ainoastaan älylaitteesi, kuten älypuhelimen -tai kellon, joka kulkee usein mukanasi – ei siis haittaa, vaikka lompakkosi olisi unohtunut kotiin. Puhelimesi Walletissa voi olla lisättynä kaikki maksukorttisi ja voit aina valita millä kortilla maksat. Maksaminen älylaitteella on yhtä nopeaa kuin kortin lähimaksuominaisuudella, mutta mobiilimaksulla ei ole automaattista ylärajaa kuten lähimaksuominaisuudella. Mobiilimaksamiseen vaikuttavat kuitenkin kortille asettamasi ostorajat. 

Kun käytät mobiilimaksua, et joudu näppäilemään maksupäätteelle kortin PIN-tunnusta, mikä takaa sen, ettei PIN-tunnus päädy maksamisen yhteydessä vääriin käsiin. Kortin käyttö täytyy kuitenkin vahvistaa biometriikalla kuten älylaitteen kasvojen- tai sormenjälkitunnistuksella. Vahvistuksen voit tehdä aina myös itse älylaitteeseen luomallasi tunnusluvulla.

Mitä teen, jos älylaitteeni katoaa? 

Mikäli puhelimesi tai älylaitteesi katoaa tai se varastetaan, ja sinulla on ollut käytössäsi MobilePay, Apple Pay tai Google Pay, tulee sinun sulkea laitteeseen sidotut maksukortit. Sulkupalvelun tavoitat Suomessa numerosta 020 333 ja ulkomailla ollessasi numerosta +358 20 333. Sulkupalvelu palvelee sinua vuorokauden ympäri.

Ota käyttöön mobiilimaksamisen palvelut

    Henkilöasiakas