Hyppää pääsisältöön
Oma Säästöpankin asiantuntija

E-laskulla laskut suoraan verkkopankkiisi

E-lasku on vaivaton tapa hoitaa laskujasi. Kotiin postitettavan paperilaskun sijaan sähköinen e-lasku tulee verkkopankkiisi ja voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti. Halutessasi voit tehdä maksutietoihin myös muutoksia. Verkkopankin käyttäjälle e-lasku on helppo, nopea, maksuton ja ympäristöystävällinen tapa maksaa laskuja. E-laskujen maksu voidaan hoitaa myös täysin automaattisesti, jos niin haluat.

E-laskun edut: 

Helppo 

E-lasku on vaivaton tapa maksaa laskuja. Kotiosoitteeseen lähetettävän paperilaskun sijaan e-lasku tavoittaa sinut missä tahansa oletkin. E-laskut tulevat myös aina ajallaan, eikä sinun tarvitse maksaa mahdollista paperilaskutuslisää. E-lasku on myös ilmainen tapa hoitaa laskujen maksu. 

Turvallinen 

E-laskun käyttö on turvallista ja voit aina luottaa, että saat laskun ajoissa ja varmasti perille. E-laskun tiedot ovat myös aina maksettaessa oikein, eikä sinun tarvitse pelätä tekeväsi esimerkiksi tilinumerossa näppäilyvirheitä. E-laskut myös arkistoituvat verkkopankkiisi automaattisesti, eikä sinun tarvitse huolehtia paperilaskujen asianmukaisesta hävittämisestä. 

Ympäristöystävällinen 

E-lasku on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Paperilaskulla on aina enemmän ympäristövaikutuksia, jotka syntyvät materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kuljetuksista ja käsittelystä.

Laskuttajat, joiden kanssa olet tehnyt e-laskusopimuksen, lähettävät sähköiset e-laskut suoraan verkkopankkiisi. E-lasku sisältää täysin samat tiedot, kuin paperilaskukin. Löydät kaikki saapuneet e-laskut samasta paikasta verkkopankin e-laskupalvelusta. Laskut maksat parilla klikkauksella ilman, että sinun tarvitsee enää näppäillä maksun tietoja tai pitkiä tili- ja viitenumeroita. Jos haluat muuttaa e-laskun tietoja, vaikkapa maksettavaa summaa tai eräpäivää, voit tehdä sen itse verkkopankissasi. Laskusi pysyvät helposti tallessa, sillä ne arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. 

Voit tilata laskun e-laskuna kätevästi verkkopankin tai OmaMobiilin kautta. Voit myös tehdä e-laskusopimuksen konttorissamme.  

Uuden e-laskusopimuksen pääset tekemään verkkopankissa Maksut-osion alta Saapuneet e-laskut-näkymästä tai OmaMobiilissa Maksut-osiossa.  Kun olet maksamassa laskua verkkopankissa tai OmaMobiilissa, saat ilmoituksen, mikäli kyseinen lasku on mahdollista maksaa e-laskuna. Laskuttajia voi selata verkkopankissa ja tehdä uuden e-laskusopimuksen verkkopankissa myös valmiiksi ilman maksutapahtumaa. 

Kun e-lasku tulee verkkopankkiisi, saat siitä halutessasi ilmoituksen ja sinun täytyy käydä mahdollisesti vahvistamassa laskun maksu. Näet saapuneet e-laskusi verkkopankin etusivun ilmoituksista. Jos maksu vaatii vahvistuksesi, löytyvät saapuneet e-laskut myös vahvistettavista maksuistasi.  

Verkkopankkiisi saapuneista e-laskuista voit halutessasi tilata maksullisen ilmoituksen kännykääsi tai sähköpostiisi. Jos olet ladannut OmaMobiilin, voit ottaa käyttöösi myös ilmaisen push-palvelun, joka lähettää mobiililaitteeseesi viestin, kun e-lasku saapuu verkkopankkiisi.  

Haluatko tehdä laskujen maksusta entistä vaivattomampaa? Kun olet tilannut laskut e-laskuna, voit määrittää, että e-laskut veloitetaan automaattisesti tililtäsi niiden eräpäivänä. Voit halutessasi määrittää myös automaattisesti veloitettavien e-laskujen maksulle euromääräiset ylärajat: rajan alittavat laskut maksetaan ilman vahvistusta, sen ylittävät vahvistat omalla turvaluvullasi.  

Laskusi jäävät automaattisesti talteen verkkopankkisi e-laskuarkistoon.  Laskujen arkiston löydät verkkopankistasi etusivun alalaidasta pikalinkeistä tai Maksut-osion alta, saapuneiden e-laskujen näkymältä. E-laskut säilyvät verkkopankissa noin 7 vuotta. 

Katso myös